Treneri kao na traci odbijaju Bayern: "Zašto bih razgovarao s njima?"

Ko će naslijediti Tuchela?

Treneri kao na traci odbijaju Bayern: "Zašto bih razgovarao s njima?"

Edmir Škorić

Minhenski Bayern treba novog trenera, ali za sada je teško reći ko će naslijediti Thomasa Tuchela.

Rukovodstvo Bayerna dogovorilo je razlaz sa Thomasom Tuchelom i on će na kraju sezone otići bez obzira na sve, pa vjerovatno čak i ako bi osvojio Ligu prvaka, jedino takmičenje u kojem bavarski div "živi".

Klub je prerano ispao iz Kupa, od Leipziga je izgubio utakmicu Superkupa Njemačke, a u prvenstvu je već sada jasno da će Bayer Leverkusen osvojiti titulu.

Tuchel, koji je prošle sezone stigao umjesto Juliana Nagelsmanna i teškom mukom došao do titule, nije napravio stvari koje su se od njega očekivale, ali nije poznato ko će ga zamijeniti.

Želja je bio Xabi Alonso, no Španac koji će biti prvak Njemačke odlučio je ostati u Leverkusenu barem još jednu sezonu, Zinedine Zidane je odbio mogućnost da vodi Bayern zbog jezika, a sada im je odbijenicu uručio i selektor Austrije Ralf Rangnick.

Oglasi

Rangnick se smatrao realnom opcijom za novog trenera, no on je bio kategoričan kada je govorio za medije u Austriji.

"Da li sam razgovarao s Bayernom? Ne. Zašto bih? Ovdje se osjećam ugodno. Imam ugovor do 2026. i naš put će se nastaviti i nakon Eura", rekao je Rangnick.

Tako su demantovani navodi medija da je Rangnick razgovarao sa Christophom Freundom i Maxom Eberlom.

Njemački stručnjak ostaje fokusiran na Evropsko prvenstvo, dok bi se Julian Nagelsmann mogao nametnuti kao najveći kandidat za novog trenera Bayerna iako je neslavno napustio klub prošle godine. Vjeruje se da je i Roberto De Zerbi, trener Brightona, u užem izboru kandidata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Profesor fudbala", kako inače glasi nadimak Rangnicku, imao je dosta uspjeha u Bundesligi na klupi Schalkea i Hoffenheima, a također je imao dosta dobar posao u Leipzigu, gdje je radio i kao trener i kao sportski direktor. Radio je i za SSV Reutlingen, Ulm, VfB Stuttgart i Hannover 96.

Za Bayernovu trenersku potragu prvenstveno je zadužen novi sportski direktor Max Eberl, zajedno sa Freundom, ali očito je da neće imati lagan zadatak jer je sve manje pravih kandidata koji su im dostupni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Zar nije Alonso trener hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 2
Baron22
Prvo činjenica je da neće niko u propagandu od nogometa !!! A drugo Jel moguće da ste toliko retardirani pa ovo pišete , niko ga iz Bayerna nije zvao kako je onda mogao odbiti ccc Jel moguće da je na planeti ovoliko glupana hihihi glupani !!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi