Svi ga obožavaju

Park prinčeva na nogama: Čarobnjak je na terenu, grle ga i igrači PSG-a i Barcelone

Edmir Škorić

Nokaut faza Lige prvaka ove sezone donosi pregršt fantastičnih utakmica i sudara titana, a naročito se govorilo o okršaju PSG-a i Barcelone.

Ušli smo u četvrtfinale najprestižnijeg UEFA-inog klupskog takmičenja i ostalo je osam timova koji će se boriti za tron.

Nema izrazitog favorita, zapravo svih osam razmišlja o osvajanju Lige prvaka, a večeras na Parku prinčeva sastaju se timovi čiji navijači itekako imaju osnova da se nadaju da mogu doći do samog kraja.

PSG s Kylianom Mbappeom toliko silno želi da osvoji ovo takmičenje i 25-godišnji Francuz sasvim sigurno bi najviše volio da upravo kao veliki šampion napusti Pariz i krene, po svemu sudeći, put Madrida.

S druge strane, Xavijevoj Barceloni nije preostalo ništa drugo nego da se nada osvajanju Lige prvaka nakon neuspjeha u domaćim takmičenjima.

Mnogo je sjajnih fudbalera u ovim timovima, a jedan bivši fudbaler ih povezuje. Riječ je o jednom od najvećih majstora u historiji fudbala i večeras je stigao na stadion, a po ulasku na teren izazvao delirijum.

Nije teško pogoditi da je riječ o Ronaldinhu. Legendarnog Brazilca su po izlasku na teren grlili igrači i jedne i druge ekipe, a navijači su bili u transu.

Dinhu je PSG bio prvi evropski tim. Stigao je 2001. godine, da bi 2003. prešao u Barcelonu i tamo proveo pet godina. Lijepe uspomene vežu ga za oba velikana i rekli bismo da bi najviše volio da večeras bude neriješeno, pa da se u Barceloni odlučuje o plasmanu u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored ove utakmice, večeras se igra i duel Atletica i Borussije Dortmund, dok su sinoć odigrani prvi četvrtfinalni mečevi između Reala i Manchester Cityja (3:3), te Arsenala i Bayerna (2:2).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.