Raphinha je čovjek odluke

Fudbalski triler u Parizu i velika pobjeda Barcelone!

Edmir Škorić

Spektakularne utakmice u utorak, a ništa manje spektakukarlno nije bilo u srijedu navečer u četvrtfinalu Lige prvaka, naročito se to odnosi na meč PSG-a i Barcelone koji je završen rezultatom 3:2 u korist Katalonaca, koji su sada korak bliže polufinalu.

PSG je na Parku prinčeva ugostio Barcelonu i ondje se očekivano vodila žestoka borba, a sjajna fudbalska predstava donijela je pregršt uzbuđenja za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Uživali su posjetioci na pariškom stadionu, ali i svi oni pored malih ekrana.

Ovo su definitivno one utakmice u kojima najviše uživaju neutralni navijači koji mogu da uživaju bez stresnih momenata. Uživali su i navijači Barce jer je njihov tim slavio sa 3:2.

U prvih 15 minuta dominirao je PSG, Barcelona bila u nekakvom uspavanom ritmu, ali na njenu sreću domaći nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti. Tek u 18. minuti prva šansa za domaće. Mendes je sve sam napravio, prošao je Kundea, šutirao, ali je Araujo blokirao u zadnji tren.

U 20. minuti dosta uzbuđenja na drugoj strani, Mendes sa gol linije čisti nakon udarca Lewandowskog. Barcelona je upravo u tim trenucima preuzela inicijativu, počela igrati puno bolje, a u 23. minuti Raphinha je gotovo pogodio, no Donnarumma brani.

Sjajni Brazilac ponovo šutira u 33. minuti, no pogađa svog saigrača Koundea. I onda treća sreća za Raphinhu u 36. minuti. Lewandowski šalje loptu na desnu stranu za Yamala, ovaj ubacuje, Donnarumma nesiguran, a lopta stiže do Raphinhe koji zabija za slavlje Katalonaca.

Početak drugog poluvremena kao iz snova za PSG. Ousmane Dembele zabija golčinu protiv bivšeg klbua u 48. minuti, a već u 51. minuti Vitinha donosi preokret svojoj ekipi.

Fantastičan fudbal je nastavljen, pa je u 62. minuti Raphinha postigao novi gol i to nakon veličanstvene lopte Pedrija. Brazilac je ostao sam i zabija iz voleja za 2:2.

Raphinha je probao iz slobodnjaka u 70., ali ravno u Donnarummu, a 60-ak sekundi kasnije Barcola izlazi sam na Ter Stegena, no Araujo čisti. Potom je Dembele imao ziver, pogađa prečku.

To se PSG-u osvetilo veoma brzo, pošto je Barca stigla do 3:2 u 78. minuti. Gundogan je izveo korner, a Christensen ostaje sam i glavom pogađa, samo dva minuta nakon što je ušao umjesto Frenkiea de Jonga.

Do kraja meča nije bilo promjena i Katalonci imaju prednost pred revanš naredne sedmice. Nije svakako gotovo, čeka nas i u revanšu puno uzbuđenja.

PSG - BARCELONA 2:3 (Dembele 48', Vitinha 51, Raphinha 36', 62', Christensen 78')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG: Donnarumma; Marquinhos, Hernandez, Beraldo, Mendes; Lee, Vitinha, Ruiz; Asensio, Dembele, Mbappe.

Barcelona: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo; De Jong, Roberto, Gundogan, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.