Simeone i Terzić se prije utakmice "nisu mogli očima" - Na kraju se smije Argentinac!
Atletico Madrid slavio protiv Borussije Dortmund.

Pobjeda Atletico Madrida

Simeone i Terzić se prije utakmice "nisu mogli očima" - Na kraju se smije Argentinac!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka večeras su se sastali Atletico Madrid i Borussia Dortmund. Španski tim slavio je trijumf rezultatom 2:1 i bliži je plasmanu u polufinale. 

Prije same utakmice vidjeli smo pozdrav trenera oba tima, Diega Simeonea i Edina Terzića. Bilo je to samo formalno, kao da se nisu mogli očima narodski rečeno, a na kraju više razloga za zadovoljstvo svakako ima argentinski stručnjak.

Do vodstva Atletico Madrid dolazi već u petoj minuti. Kobel je oklijevao, dodao tešku loptu Maatsenu koji griješi, poklanja loptu De Paulu, a ovaj bez problema zabija za 1:0.

Jose Maria Gimenez je imao narednu veliku šansu za Atletico. Igrala se 20. minuta kada je šutirao glavom preko gola.

Igrala se 32. minuta kada Atletico Madrid dolazi do drugog gola. Greška Hummelsa je to bila, Griezmann je lijepo uposlio usamljenog Lina koji pogađa mrežu Kobela.

Sudijska nadoknada prvog dijela utakmice donijela je šansu za Jadona Sancha, no šutirao je tik pored gola i na pauzu odlazimo s prednošću Jorgandžija od 2:0.

Oglasi

U drugom poluvremenu su gosti iz Njemačke bili bolji rival, a lijepo su zaprijetili preko Brandrta u 73. minuti koji je šutirao malo preko gola iz slobodnog udarca.

Dvije minute kasnije je mogla da dođe kazna. Lino je bio sam na drugoj stativi, šutirao, ali Kobel sjajno brani i ostavlja Milionere u igri.

Do gola nade Borussia Dortmund dolazi u 81. minuti. Sebastian Haller se lijepo snašao u kaznenom prostoru gostiju i smanjio rezultat na 2:1.

Jamie Bynoe-Gittens je u 87. minuti mogao da donese izjednačenje Borussiji, ali je njegov udarac završio na prečki Oblakovog gola.

Mnogo sreće je na kraju imao Atletico Madrid. Sekund prije kraj utakmice je Brandt pogodio stativu i možemo reći da Simeone itekako ima više razloga za smijeh i nakon prve utakmice bliži polufinalu je Atletico.

Oglasi

Revanš utakmica u Njemačkoj na rasporedu je 16. aprila. Do tada Atletico Madrid ima igrati u ligi protiv Girone i to za tri dana kada će Borussia u goste kod imenjaka iz Monchengladbacha u Bundesligi.

Podsjetimo, sinoć smo vidjeli dva remija. U Londonu su Arsenal i Bayern igrali 2:2, dok su u Madridu Real i Manchester City igrali meč s dva gola više, 3:3 je bilo. 

Liga prvaka, prva utakmica četvrtfinala:

Atletico Madrid - Borussia Dortmund 2:1 (De Paul 5', Lino 32'; Haller 77')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid (3-5-2): Oblak; Witsel, Gimenez, Azpilicueta; Molina, Llorente, Koke, De Paul, Lino; Morata, Griezmann.

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel; Hummels, Schlotterbeck, Ryerson, Maatsen; Emre Can, Sabitzer; Adeyemi, Nmecha, Sancho; Fullkrug.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682803749
Terzic ko trener blage veze nema jedne te iste igrace forsira Sabizer Nimecha likovi blage veze nemaju Atletiko u drugom pogotov zadnjih minuta ni sam nije svijestan koliko je imao srece.. Ovvaj Dortmund da bilo koji drugi trener samo vodii bili bi ubitacan tim samo sto ovaj Klovn Terzic ne zna to da poslozi.
2 0
SactownCali
Cuj smije se Argentinac sto su se 55 minuta branili... BVB bio.bolji
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti