Park prinčeva na nogama: Čarobnjak je na terenu, grle ga i igrači PSG-a i Barcelone

Svi ga obožavaju

Park prinčeva na nogama: Čarobnjak je na terenu, grle ga i igrači PSG-a i Barcelone

Edmir Škorić

Nokaut faza Lige prvaka ove sezone donosi pregršt fantastičnih utakmica i sudara titana, a naročito se govorilo o okršaju PSG-a i Barcelone.

Ušli smo u četvrtfinale najprestižnijeg UEFA-inog klupskog takmičenja i ostalo je osam timova koji će se boriti za tron.

Nema izrazitog favorita, zapravo svih osam razmišlja o osvajanju Lige prvaka, a večeras na Parku prinčeva sastaju se timovi čiji navijači itekako imaju osnova da se nadaju da mogu doći do samog kraja.

PSG s Kylianom Mbappeom toliko silno želi da osvoji ovo takmičenje i 25-godišnji Francuz sasvim sigurno bi najviše volio da upravo kao veliki šampion napusti Pariz i krene, po svemu sudeći, put Madrida.

S druge strane, Xavijevoj Barceloni nije preostalo ništa drugo nego da se nada osvajanju Lige prvaka nakon neuspjeha u domaćim takmičenjima.

Mnogo je sjajnih fudbalera u ovim timovima, a jedan bivši fudbaler ih povezuje. Riječ je o jednom od najvećih majstora u historiji fudbala i večeras je stigao na stadion, a po ulasku na teren izazvao delirijum.

Oglasi

Nije teško pogoditi da je riječ o Ronaldinhu. Legendarnog Brazilca su po izlasku na teren grlili igrači i jedne i druge ekipe, a navijači su bili u transu.

Dinhu je PSG bio prvi evropski tim. Stigao je 2001. godine, da bi 2003. prešao u Barcelonu i tamo proveo pet godina. Lijepe uspomene vežu ga za oba velikana i rekli bismo da bi najviše volio da večeras bude neriješeno, pa da se u Barceloni odlučuje o plasmanu u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored ove utakmice, večeras se igra i duel Atletica i Borussije Dortmund, dok su sinoć odigrani prvi četvrtfinalni mečevi između Reala i Manchester Cityja (3:3), te Arsenala i Bayerna (2:2).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenalbih
Druze,imacemo izgleda 3 spanska kluba u polufinalu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi