Utakmice WWin lige BiH

Borac se protiv Sloge želi vratiti na pobjedničke staze, Tuzla City u "must win" situaciji

Esmer Oštraković

Danas su na rasporedu prve dvije utakmice koje se igraju u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Prvi će na teren od 15:30 fudbaleri Tuzla Cityja i Širokog Brijega u utakmici koja dosta više znači domaćim fudbalerima koji se bore za opstanak u najvišem rangu bh. fudbala.

Tuzla City nalazi se u zoni ispadanja sa 24 osvojena boda, a bod više ispred njih ima ekipa GOŠK-a iz Gabele, dok po dva boda više imaju Željezničar i Igman.

Upravo ispred Igmana, na sedmom mjestu nalazi se ekipa Širokog Brijega koja osam bodova više od ekipe koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tablei, a to je njihov današnji protivnik Tuzla City.

Ukoliko bi Tuzla City ostvarila pobjedu smanjila bi razliku na pet bodova za Širokom Brijegom koji bi se tako mogao dovesti u veoma nezgodnu situaciju pred kraj prvenstva.

Sa druge strane eventualnom pobjedom danas u Tuzli ekipa Širokog Brijega bi i definitivno mogla dosta opuštenije ući u samu završnicu prvenstva.

Druga utakmica u okviru današnjeg programa kada je riječ o WWin ligi Bosne i Hercegovine igra se u Banjaluci gdje domaći Borac dočekuje ekipu Sloge Meridian iz Doboja.

Sloga je u posljednje dvije utakmice upisala dva poraza dok je i Borac u posljednje dvije utakmice upisao poraz kod kuće od Zrinjskog, te remi u Mostaru kod Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borcu je neophodna pobjeda kako bi razlika između njih i Zrinjskog ostala barem trenutnih sedam razlike, naravno ukoliko Zrinjski za vikend ostvari pobjedu u svojoj utakmici.

Sa druge strane Sloga je svoj prvobitni cilj ispunila. Ekipa koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić ne strepi za ispadanje i nalaze se u gornjem dijelu tabele, te se čak bore za izlazak u Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.