Jagodić pred gostovanje u Banjaluci: "Sa svakim se može igrati, pa i sa Borcem"

Trener Sloge pred sutrašnju utakmicu

Jagodić pred gostovanje u Banjaluci: "Sa svakim se može igrati, pa i sa Borcem"

Esmer Oštraković

Sutra će svoju utakmicu u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrati Borac i Sloga u Banjaluci.

Jasno je da je domaći tim favorit, ali Sloga igra rasterećeno i sigurno će probati da iznenadi trenutnog lidera na tabeli.

Nakon dva vezana poraza koju su upisali igrači Sloge sigurno da im gostovanje kod Borca nikako ne dolazi u dobrom trenutku.

"Ovo je jedna situacija, gdje imamo zgusnut raspored. Čestitam mlađim igračima koji su juče u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske savladali ekipu Borca iz Kozarske Dubice. Rasteretili smo većinu igrača, a ostvarili smo pozitivan rezultat.

"Borac je dominantan na svom terenu i jedini poraz su doživjeli od Zrinjskog, uzimajući u obzir da u narednih deset dana igramo jednu protiv Borca i dvije protiv Zrinjskog to je veliki napor i izazov. I oni su malo u problemu jer su u posljednja dva kola osvojili jedan bod, a Mostarci su smanjili prednost. Ja sam mislio da je gotova stvar, ali to u fudbalu nikad ne možeš reći", rekao je Jagodić.

Oglasi

Osvrnuo se nakon toga trener Sloge na igrački kadar pred sutrašnju utakmicu.

"Nemamo na raspolaganju Dejana Vidića i Zorana Karaća. Na one što su igrali u Kupu nije logično da na njih mogu računati, imamo i grupu koji su imali praznike i od njih ćemo praviti ekipu za sutra. Bio bih zadovoljan da odigramo kvalitetnu utakmicu, pretpostavljam da će biti dobra posjeta.

Mnogo nas boli to što se dešavalo protiv Željezničara, a ovo je dobra prilika da se vratimo u dobar ritam, pred revanš protiv Zrinjskog. Sa svakim se može igrati, pa i sa Borcem u Banjaluci", rekao je Jagodić.

Osim Jagodića medijima se obratio i Miloš Nikolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra igramo sa Borcem. Oni su trenutno najbolja ekipa u ligi. Tabela to pokazuje. Nas očekuje naš paklen raspored i april u kojem imamo osam utakmica.

Znamo šta nas čeka. Utakmicu sa Željom smo zaboravili. Desi se loš dan, to je normalno. Uradili smo analizu Borca. Uz dva igrača koja nam fale, ostali su spremni. Znamo da je sve osim poraza pozitivan rezultat", rekao je Nikolić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
jesi li rekao nogometašima da nitko nakon utakmice ne smije vratiti znojav dres?
0 0
Drakula
9 bodova ste poklonili borcu zato ste usli i zato igrate i dalje ovu ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi