Kontrolor suđenja "oborio" Gedžića, ako Komitet za suđenje potvrdi ocjenu pada s liste

Sudio meč Široki Brijeg - GOŠK

Kontrolor suđenja "oborio" Gedžića, ako Komitet za suđenje potvrdi ocjenu pada s liste · Saznajemo

Esmer Oštraković

Prije tri dana utakmicu u okviru 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrali su Široki Brijeg i GOŠK. Nakon 90 minuta borbe pobjednika nije bilo, a utakmica je završena remijem od 2:2.

Do vodstva u 17. minuti dolazi Široki Brijeg. Kapiten Marijan Ćavar postigao je lijep pogodak iz slobodnog udarca.

Velika prilika nakon toga za domaće u 34- minuti. Kuprešak je izašao sam pred golmana, šutirao je, no prečka je saveznik GOŠK-a.

Na otvaranju drugog dijela Široki Brijeg dolazi i do drugog pogotka. Kpan je s 25 metara pogodio mrežu GOŠK-a. Mogao je Vasilj mnogo bolje reagirati.

GOŠK se nije predavao i osam minuta kasnije dolazi do gola. Gogić je sjajno uposlio Mihaljevića koji vraća goste u život.

Oglasi

Deset minuta kasnije sudija Darko Gedžić dosudio je penal za GOŠK, a siguran sa bijele tačke bio Skorup.

Tražili su gosti još jedan penal dvije-tri minute nakon toga, no sudija je samo odmahnuo rukama, a kod rezultata 2:0 i domaći su tražili penal, no Gedžić se nije oglasio.

Neslužbene informacije do koji je došao SportSport kažu da je Darko Gedžić od kontrolora suđenja dobio ocjenu 7.2 za svoje suđenje na ovoj utakmici.

Kontrolor suđenja Gedžiću je zamjerio dvije velike greške, a to su nedosuđen penal za Široki Brijeg, te pogrešno dosuđen penal za GOŠK. Osim toga kontrolor je zamjerio Gedžiću i lošu primjenu disciplinskih mjera.

Kontrolor suđenja na ovoj utakmici bio je Rusmir Mrković koji je inače UEFA posmatrač suđenja.

Oglasi

Tako će Gedžić biti na "hlađenju" do sjednice Komiteta za sudije na kojoj će se posebno analizirati njegovo suđenje. Ukoliko se potvrdi ocjena od strane komiteta onda Gedžić odmah pada sa liste.

Kada je riječ o ocjeni 7.2 koju je dobio Gedžić pravila kažu da se ona daje u sledećem slućaju:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

7.0 – 7.4 - Ispod očekivanja sa lošom kontrolom tokom cijele utakmice, uključujući suđenje sa jednom bitnom pogreškom ili suđenje sa dvije ili više bitnih sudačkih pogrešaka (kao crveni karton, kazneni udarac,...) i eventualno drugih značajnih područja koja zahtijevaju poboljšanje.

Ostaje da vidimo kakva će biti odluka Komiteta za sudije, a ono što je sigurno je da do daljnjeg Gedžića nećemo gledati na zelenim terenima.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Uredniče ,,!!! Jeli Mateo Musa dobio koju godinu suspenzije,,,!!! Ili će se o njemu razgovarati na kraju sezone,,,,!!!
3 0
SamoSiroki
Treba ga skinuti ako je zaslužio.. A i radi ostalih da ne rade sr.. nja i ne brukaju bh fudbal i ostale suce koji su korektni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi