Nimalo dobre vijesti

Zabrinjavajuća slika s treninga Reala: "Samo da je sve u redu"

Edmir Škorić

Fudbaleri Real Madrida u petak imaju još jedan trening prije polaska na Mallorcu, a sa istog stižu slike koje brinu navijače kraljevskog kluba.

Real je u utorak remizirao s Manchester Cityjem (3:3) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Kraljeve očekuje sada ligaški duel sa Mallorcom, a već u srijedu gostuju na Etihadu u jednoj od važnijih utakmica u sezoni.

Carlo Ancelotti i igrači su danas na terenu, vrše se posljednje pripreme za gostovanje kod Mallorce, a na treningu nema brazilskog reprezentativca Rodryga. Navodi se da je zbog jednog udarca napustio isti i da mu se ukazuje ljekarska pomoć.

"Samo da sve bude u redu", napisao je jedan od navijača Reala na društvenoj mreži X. "Nadam se da to nije previše ozbiljno", dodaje drugi, a oni optimističniji uvjeravaju da je "Rodrygo jak i eto njega brzo na teren, već protiv Mallorce".

No, informacija onih zvaničnih nema i nije poznato u kakvom se stanju nalazi Rodrygo i hoće li propustiti narednu ili više utakmica. Naravno, poseban bi udarac za Kraljeve bio da ne igra na Etihadu, a podsjetimo da je upravo mladi krilni fudbaler postigao jedan od tri gola u prvoj utakmici.

Rodrygo je jako važan za Real ove sezone i Brazilac je do sada na 43 meča dao 16 golova uz 8 asistencija. Od 2019. godine je član Kraljeva, ali se u posljednje vrijeme pojačavaju glasine da bi ga klub mogao prodati na ljeto jer će doći Kylian Mbappe.

Postoje ekipe koje su ga spremne dovesti, a posebno se dopao treneru Cityja Pepu Guardioli, dok je interesantnu izjavu dao i prvi čovjek Reala Florentino Perez, rekavši: "Da Rodrygo već nije Realov, platio bih ga 200 milion eura odmah".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To valjda jasno pokazuje kakvo mišljenje u Madridu imaju o njemu i zaista je teško očekivati da ga prodaju na kraju sezone bez obzira kakva ponuda dođe na njihovu adresu.

Što se tiče naredne utakmice s Mallorcom, očekuju se određene promjene u odnosu na prošli meč sa Cityjem i svakako Ancelotti želi da sačuva neke bitne igrače i da ih odmori, a sada već možemo konstatovati da će Rodrygo biti pošteđen nastupa naročito nakon današnjeg udarca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.