Velike kritike za Erlinga Haalanda nakon meča s Realom: "Lik je četvrta liga!"

Norvežanin na meti kritika

Velike kritike za Erlinga Haalanda nakon meča s Realom: "Lik je četvrta liga!"

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Manchester City je prije dvije noći remizirao s Real Madridom, no Erlin Haaland nije postigao pogodak. Nakon utakmice se našao na meti velikih kritika.

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka devetog aprila su se u Madridu sastali Real i Manchester City. Vidjeli smo remi, bilo je 3:3.

Poveo je City, Real je okrenuo, okrenuo je zatim i City, a onda je Real Madrid golčuinom Valverdea stigao do 3:3 i nade za revanš na Etihadu.

Niti jedan od golova Manchester Cityja nije postigao Erling Haaland od koga se to možda i najviše očekivalo i itekako je kritikovan čak i dva dana nakon te utakmice.

Francuski L'Equipe je ocijenio Erlinga Haalanda najslabijim igračem utakmice. Dali su mu ocjenu 3, no još teže kritike dolaze od legende britanskog fudala.

Naime, Roy Keane je uputio velike kritike na račun norveške gol mašine. Ostaje da vidimo da li će dobiti verbalni odgovor. Na terenu, gotovo sigurno hoće.

Oglasi

"Njegova ukupna igra, iz sedmice u sedmicu, nije ni približno dovoljno dobra. Najbolji je na svijetu kada su u pitanju opcije koje daje svojim saigračima ispred gola. Ali ostatak njegove igre je igrač četvrta liga.

Ne znam šta je velika stvar. Mogu pohvaliti Erlinga Halanda svake sedmice ako želite. Ali, generalno gledano, igra četvrtoligaša. I drago mi je da se ne slažete sa mnom, ne očekujem da se ljudi slažu sa mnom", rekao je Roy Keane.

Ove sezone je 23-godišnji Erling Haaland u svim takmičenjima upisao 37 nastupa za Manchester CIty. Postigao je ukupno 30 pogodaka i podijelio šest asistencija.

U Ligi prvaka je upisao osam nastupa, te postigao šest golova i jednom asistirao. Vidjet ćemo da li će dojam popraviti u revanšu protiv Kraljeva.

Napomenimo da se revanš utakmica Manchester Cityja i Real Madrida igra 17. aprila od 21 sat na Etihadu.

Prethodne dvije sezone su se ova dva tima sastajala u nokaut fazi, a pobjednik je kasnije osvojio titulu prvaka Evrope, vidjet ćemo da li će tako biti i ovaj put.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676756549
I onda se bune sto nije halland osvojio zlatnu loptu
1 1
YouTalkinToMe
Nista novo, prosjek igrac. Ni prošle sezone kad su osvojili ligu prvaka nije se vidio u dvomeču polufinala sa realom niti u finalu sa interom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi