Ancelotti sprema iznenađenje: "Spremi se, bit ćeš starter"

Italijan svjestan situacije

Ancelotti sprema iznenađenje: "Spremi se, bit ćeš starter"

Edmir Škorić

Real Madrid je sinoć na Santiago Bernabeuu remizirao sa Manchester Cityjem (3:3) u meču četvrtfinala Lige prvaka, što znači da će se o putniku u polufinale odlučivat na Etihadu.

Publika u Madridu ostala je zapanjena već u drugoj minuti kada je Bernardo Silva matirao Andrija Lunina iz slobodnjaka i doveo goste u vodstvo.

No, nedugo nakon toga je Real izjednačio. Eduardo Camavinga je šutirao, lopta se od Rubena Diasa odbija u mrežu Stefana Ortege, a nedugo nakon toga Rodrygo zabija na ubačaj Vinicius Juniora za 2:1.

Madrid je imao momentum i trebao je povećati svoje vodstvo. No, Rodrygo je dvaput promašio s ruba šesnaesterca krajem prvog poluvremena, a onda je Vinicius šutirao iz blizine preko gola početkom drugog poluvremena. City je pojačao pritisak i izjednačio u 66. minuti nevjerovatnim udarcem Phila Fodena u gornji kut i poveo kada je Joško Gvardiol pogodio pet minuta kasnije s jednako sjajnom završnicom.

Veličanstveni volej Federica Valverdea u 79. minuti spasio je Real poraza u još jednoj epskoj fudbalskoj večeri, ali čeka nas pregršt uzbudljivih stvari na Etihadu za sedam dana.

Oglasi

I jedni i drugi imaju sada prvenstvene utakmice, a Real će igrati protiv Mallorce i tražiti novu pobjedu s kojom bi bio korak bliže novoj tituli. Trener Reala Carlo Ancelotti tu utakmicu smatra jako bitnom, no svjestan je da mora malo rotirati i dati predaha nekim svojim igračima.

Protiv Cityja je ušao u drugom poluvremenu, no očekuje se da bude starter protiv Mallorce.

"Spremi se, bit ćeš starter, ako ne bude nekih problema", kazao je Ancelotti Brahimu Diazu, koji je znao da zablista ove sezone, ali uglavnom je osuđen na klupu.

Sada je veliko pitanje za stručni štab vidjeti koji se igrači odmaraju prije okršaja u Manchesteru. Bellingham, Vinicius i Rodrygo Goes glavni su kandidati za to.

Sinoćnji nastup Judea Bellinghama ostavio je utisak da je umoran. Bivši igrač Borussije Dortmund bio je shrvan situacijom, djelovao je i umorno pa ove subote može početi s klupe. Luka Modrić je također bio rezervista protiv Citya, a on ili Arda Guler gotovo sigurno će početi protiv Mallorce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Susret Mallorca - Real Madrid igra se u subotu u okviru 31. kola La Lige. Ne smiju se Kraljevi previše ni kockati, jer bi ako izgube, a Barcelona pobijedi, prednost bila samo pet bodova i sve bi sedam kola prije kraja bilo moguće i otvoreno.

I Barcelona poput Reala ima naporan raspored. Katalonci trenutno igraju u Parizu svoj meč četvrtfinala Lige prvaka i vode s 1:0, a u subotu ih očekuje gostovanje Cadizu, a onda i revanš s Parižanima sredinom naredne sedmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi