Legendarni Luca Toni prepričao zanimljivu anegdotu

Trener koji je skidao gaće i igračima pokazivao m*da: "Imao je veliki trbuh pa ih nismo vidjeli"

Edmir Škorić

Italijanski napadač Luca Toni imao je priliku da sarađuje sa raznim trenerima, ali jednog posebno pamti - Louisa van Gaala.

Louis van Gaal je u ljeto 2009. godine preuzeo Bayern i trenirao ga nepune dvije sezone. Na klupi Bavaraca legendarni Nizozemac je odradio 96 utakmica te je osvojio Bunedsligu i Kup Njemačke, oba trofeja u prvoj sezoni, dok je u svojoj drugoj i posljednjoj dobio otkaz zbog loših rezultata.

Tada je Bayern imao interesantnu ekipu, a između ostalih su tu bili Demichelis, Van Buyten, tada tek 18-godišnji David Alaba, Danijel Pranjić, Bastian Schweinsteiger, Mark van Bommel, Frank Ribery, Arjen Robben, Mario Gomez, Ivica Olić, Miroslav Klose i Luca Toni.

Toni je imao 60 nastupa u Bundesligi i 38 golova uz 15 asistencija, ali i ne baš dobar odnos sa Van Gaalom.

"S Van Gaalom sam u Bayernu imao loš odnos, jednom smo se skoro potukli", rekao je Toni.

Sada je legendarni italijanski napadač u jednom podcastu ponovo govorio o Van Gaalu, te kazao sljedeće: "Imao je loš temperament i igračima pristupa na loš način. On je diktator, osim sa svojim užim krugom Nizozemaca", rekao je Toni pa je dodao:

"Jednog dana je ekipi rekao: 'Vi nemate muda kao' i skinuo je hlače, ali imao je veliki trbuh pa ih nismo mogli vidjeti".

Luca Toni je najveći dio karijere proveo u Italiji. Igrao je za mnoge timove poput Modene, Empolija,Trevisa, Brescije, Palerma, Fiorentine, Genoe, Rome i Juventusa. Penzionisao se 2017. godine u Veroni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se Van Gaala tiče, nekadašnji nizozemski veznjak zaposlen je u Ajaxu kao savjetnik, a posljednji angažman je imao u Nizozemskoj, koju je vodio na Mundijalu u Kataru. Prije toga je trenirao Manchester United, a bio je i u AZ Alkmaaru, Barceloni i Ajaxu.

Van Gaal je prošle godine bio jedan od kandidata za klupu Njemačke, ali nije prošao, a pitanje je hoće li više ikoga voditi, mada se s čovjekom poput njega zaista nikad ne zna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.