Bayern iznenadio navijače i konačno pronašao Tuchelovog nasljednika!

Navodno je sve gotovo

Bayern iznenadio navijače i konačno pronašao Tuchelovog nasljednika!

Edmir Škorić

Bayern je krajem februara objavio da se na kraju ove sezone rastaje od Thomasa Tuchela (50), a čini se da je napokon pronađen i njegov nasljednik.

Prvo je želja Bavaraca i to velika bio Xabi Alonso (42), ali je Španac razočarao sve u Minhenu i Liverpoolu jer je odlučio da ostane u Bayeru, ekipi s kojom je na korak od osvajanja naslova u Njemačkoj.

Nakon što ih je pogodilo odbijanje Xabija Alonsa, šefovi minhenskog Bayerna odlučili su se obratiti svom starom poznaniku, Julianu Nagelsmamnu.

Prema novinaru Tobiju Altschafflu, 36-godišnji trener je u pregovorima s bavarskom ekipom i u najboljoj je poziciji da ponovo vodi ovaj tim. Čini se da će Nagelsmann definitivno postati novi - stari trener rekordnog prvaka Njemačke.

Odluka je iznenađujuća, s obzirom na to da je u martu prošle godine Julian Nagelsmann dobio otkaz u trenutku kada je njegov Bayern bio lider u Bundesligi.

Oglasi

Nagelsmann je kasnije preuzeo Njemačku s kojom ima ugovor do 31. jula ove godine. Vodit će Elf na Euru, a po povratku sa istog će po svemu sudeći ponovo sjediti na klupi Bavaraca.

Mladi njemački trener prethodno je vodio Hoffenheim i Leipzig. U Bayernu je u prvom mandatu odradio 84 utakmice, te je ostvario 60 pobjeda uz 14 remija i 10 poraza. Bio je prvak Njemačke, osvojio je i dva Superkupa Njemačke, a sa omladincima Hoffenheima je još 2014. slavio u juniorskoj Bundesligi.

Osim Nagelsmanna, u užem izboru za novog trenera Bayerna nalazio se i Italijan Roberto De Zerbi, a jedno vrijeme spominjali su se i Jose Mourinho, Zinedine Zidane, pa i Jurgen Klopp, koji je odlučio da ode iz Liverpoola.

Ono što je sigurno, ko god da preuzme ekipu Bayerna, čeka ga puno posla. Bit će značajnih promjena tokom ljeta, ali tim je to koji ima vrhunske fudbalere i koji prosto mora da nastavi s osvajanjem titula i da bude jedan od najjačih evropskih timova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U aktuelnoj sezoni sve je izgubljeno osim Lige prvaka. U četvrtfinalu tog takmičenja Bavarci igraju protiv Arsenala. Sredinom naredne sedmice je revanš, a prvi meč odigran u Londonu završen je rezultatom 2:2.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Druga opcija hahaha ali kako glupanima objasnit glupim navijačima bayerna
0 0
Baron22
Daj šta daš hahahahaha hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi