Obojica zatresli mrežu danas protiv Lutona

Hrvati slave što imaju takve majstore: Savršen volej Kovačića, a onda spektakl Gvardiola!

Endin Čaušević

Manchester City danas je na Etihadu pobijedio Luton sa 4:1 u okviru 33. kola engleskog Premiershipa, a fantastičan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Aktuelni prvak Engleske uspio je da dođe do važna tri boda u borbi za obranu titule, te je danas pred svojim navijačima očekivano savladao Luton.

City je do prednosti stigao već u drugoj minuti kada je Erling Haaland šutirao, a lopta pogađa Hashioka i završava u mreži gostiju za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale, ali su Građani u nastavku utakmice uspjeli još četiri puta da loptu pošalju iza leđa gostujućeg golmana.

Najljepši detalj utakmice desio se u 64. minuti kada je Alvarez centrirao, a s nekih 16 metara fantastičan volej uhvatio je Mateo Kovačić i pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Manchester Cityja.

Spektakularan pogodak reprezentativca Hrvatske možete POGLEDATI OVDJE.

Samo 12 minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0. City je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Erling Haaland.

Luton je uspio u 81. minuti preko Barkleyja da smanji zaostatak na 3:1, no svega šest minuta kasnije na 4:1 povisio je Doku nakon asistencije Gvardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, to nije bio kraj golijade na Etihadu jer je City zabio i peti pogodak. To se desilo u 93. minuti kada se Doku odužio za asistenciju Gvardiolu koji je fantastično pogodio za konačnih 5:1.

Pogodak Gvardiola možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.