FOTO: EPA

Velika noć na igrače i navijače Borussije

Sudija je svirao kraj u Dortmundu, a onda scena za pamćenje: Samo je legao na teren...

Haris Zilić

Borussia Dortmund izborila je plasman u polufinale Lige prvaka savladavši večeras Atletico Madrid sa 4:2 i tako je sa ukupnih 5:4 prošla dalje, iako je dva puta bila u zaostatku prije i za vrijeme utakmice.

Jedan od junaka večerašnje utakmice bio je i 22-godišnji Ian Maatsen koji je postigao pogodak u 39. minuti za 2:0 u tom trenutku.

Po završetku meča Maatsena su savladale emocije, a fotografija je postala odmah viralna na društvenim mrežama.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, pomenuti fudbaler se samo srušio na zemlju, legao i zaplakao od sreće.

Ova reakcija Maatsena dovoljno govori koliko Borussiji znači plasman u polufinale Lige prvaka, a rijetki su ih vidjeli u ovoj fazi.

Malo sreća u žrijebu, malo dobra igra, malo sreća na terenu, taktičke odluke i na kraju zaslužen slavljenički miks.

Borussiju u polufinalu očekuje dvomeč sa PSG-om koji je eliminisao Barcelonu i nema dileme da nas i tu očekuje odličan dvomeč i borba za veliko finale na Wembleyu.

Plasman u polufinale Lige prvaka je sigurno i oprao gorak okus navijačima Borussije obzirom da tanku sezonu u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odavno je Borussija izgubila korak za Bayernom i novim prvakom ekipom Bayera iz Leverkusena, ali plasman u završnicu Lige prvaka je sigurno prekrio nezadovoljstvo među navijačima.

Do kraja sezone Borussiu očekuje grčevita borba sa RB Lepzigom za TOP 4 u Bundesligi i plasman u narednu sezonu Lige prvaka, a to bi mogli ostvariti i u slučaju osvajanja Lige prvaka, onda bi branili titulu bez bozira na poziciju u prvenstvu. Do kraja Bundeslige ostalo je još pet kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.