Spektakl u Dortmundu: Borussia se dva puta vraćala u život i na kraju rasplakala Jorgandžije
FOTO: EPA

Liga prvaka

Spektakl u Dortmundu: Borussia se dva puta vraćala u život i na kraju rasplakala Jorgandžije

Haris Zilić

Spektakularan revanš duel četvrtine finala Lige prvaka večeras su u Drotmundu odigrali domaća Borussia i gosti iz Madrida ekipa Atletica, a nakon ludnice i atomskog fudbala konačan rezultat je glasio 4:2 za domaći tim.

Atletico je u Dormtund donio prednost od 2:1 iz prve utakmice, a večerašnji trijumf Borussie od 4:2 znači da njemačka ekipa sa ukupnih 5:4 odlazi u polufinale ovosezonske Lige prvaka.

U prvih pola sata igre bilo je prilika, dosta borbe, nije puno obećavalo da ćemo gledati spektakl, a onda je sve eksplodiralo.

U 34. minuti Borussia je povela sa 1:0 golom Brandta nakon dodavanja Hummelsa, a šest minuta kasnije Maatsen na asistenciju Sabitzera pogađa za 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U tim momentima Borussia je imala rezultat za prolazak u polufinale, ali na startu drugog poluvremena nesretan trenutak za domaćine.

U 49. minuti Hummels postiže autogol i smanjuje prednost svog tima na 2:1 i u tim momentima u ukupnom zbiru je bilo 3:3 i imali smo produžetke u džepu.

Oglasi

Autogol Hummelsa poremetio je Borussiu što gosti znalački korsite i Correa u 64. minuti postiže gol za 2:2 i ponovo Atleticu donosi gol prednosti u dvomeču.

Njemački tim se jednostavno nije predavao i priredili smo nam novi spektakl u kratkom vremenskom periodu.

U 71. minuti Fullkrug pogađa za 3:2 na asistenciju Sabitzera, a tri minute kasnije, tačnije u 74. minuti nakon dvije asistencije Sabitzer postiže pogodak za 4:2 i ponovo Borussiju dovodi u ukupnu prednost u ovom fenomenalnom dvomeču.

Nakon tog Atletico je krenupo po novi pogodak barem da izbore produžetke, ali domaaća odbrana je izdržala i na kraju je završeno 4:2 za Borussiju i moglo je početi veliko slavlje u Dortmundu

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtina finala, revanš utakmica:

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4:2 (Brandt 24', Maatsen 39', Gullkrug 71', Sabitzer 73'/Hummels (ag) 49', Correa 64')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Kad kazu Bundesliga losa, BVB u grupi prvi, jaka grupa bila, prosli Atletico, igraju polufinale, sutra Bayern ima sansu da izbacu Arsenal a u cetvrtak Bayer 04 da ovjeri polufinale Liga UEFA.
1 0
user1682803749
Cuj Atletiko kreno o novi pogodak pa priliku nisu stvorili posle treceg gola Dortmunda a cetvrti ih je unistio mogu biti zadovoljni sto nisu do kraja primili jos koji goll. Simeone nesto miran na kraju ne skace ne provocira hahah.. Večeras je Fudbal pobijediio i prosao dalje umijesto Antifudbala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi