Ni kriv ni dužan večeras bio Xavijeva žrtva, pa nakon meča na klupi jecao u suzama

Izmjena i poraz su mu teško pali

Ni kriv ni dužan večeras bio Xavijeva žrtva, pa nakon meča na klupi jecao u suzama

Endin Čaušević

Barcelona je večeras u spektakularnoj utakmici na Montjuicu poražena sa 4:1 od PSG-a koji se uspio plasirati u polufinale Lige prvaka. Na kraju meča u centru pažnje našao se Lamine Yamal koji je ni kriv ni dužan bio žrtva odluke koju je donio Xavi Hernandez.

Katalonci su prošle sedmice slavili u Parizu sa 3:2 i večeras su sjajno otvorili meč i poveli sa 1:0 već u 12. minuti Raphinha pogodio mrežu Gianluigija Donnarumme nakon sjajnog prodora i asistencije Laminea Yamala.

Barcelona je imala dva gola prednosti u odnosu na PSG u ukupnom rezultatu, ali niko ni slutio nije kakvu katastrofu će doživjeti katalonski klub do kraja večerašnje utakmice.

Sve je krenulo nizbrdo u 29. minuti nakon što je Ronald Araujo dobio direktan crveni karton. Urugvajac je prvo predao loptu igračima PSG-a, a zatim faulirao Barcolu i isključen je jer je bio posljednji igrač u odbrani.

Bilo je jasno da Xavi mora donijeti odluku i povući nekog iz napada kako bi pojačao odbranu, ali je napravio potez koji se baš nije očekivao.

Oglasi

Na kraju je žrtva Xavijevog poteza bio 16-godišnji Yamal koji je večeras bio itekako raspoložen za igru. Očekivalo se da bi Xavi mogao izvesti Lewandowskog ili Raphinhu, no na kraju je izbor pao na Yamala.

No, PSG je itekako iskoristio igrača više i uspio je da dođe do velikog preokreta. Briljirao je Ousmane Dembele koji je zabio gol, te je izborio penal iako je pakleno dočekan od strane navijača dojučerašnjeg kluba.

PSG je slavio sa 4:1, a dva gola zabio je Kylian Mbappe, dok se u listu strijelaca upisao i Vitinha.

Nakon utakmice u centru pažnje upravo je bio Yamal koji je neutješno plakao i ostao je da sjedi neko vrijeme na klupi za rezervne igrače.

Oglasi

Sigurno da je španskog reprezentativcu ispadanje iz Lige prvaka teško palo, a posebno ga je pogodila Xavijeva odluka što se i vidjelo na licu ovog tinejdžera kada je u 34. minuti napuštao teren.

Reakciju Yamala nakon što je sudija označio kraj večerašnje utakmice možete pogledati na OVOM LINKU.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG je tako s ukupnih 6:4 uspio da se plasira u polufinale Lige prvaka gdje ga sada očekuje dvomeč protiv Borussije Dortmund i jasno je da će Parižani imati ulogu favorita.

Dortmund je uspio da večeras pobijedi pred svojim navijačima Atletico Madrid sa 4:2 i nadoknadi zaostatak iz prvog susreta u kojem su Madriđani slavili sa 2:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milozadrago
Kad na domacem trenu nako pripremis ekipu da se brani i me zasluzujes prolaz. Davno sam relao xavi nije kalibarvtrenera za bafcelonu i to je to.
0 1
user1676663874
Nevidim razloga zasto je sudjenje bilo lose, crveni za igraca Barse cist ko sunce, Xavi sutira sta je vec bilo crevni i njemu opravdan. PSG ih pojeo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi