FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Utakmica SuperSport HNL-a

Minimalac Dinama protiv Lokomotive, pritisak je sada na Rijeci

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama ostvarili su veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Lokomotive u okviru 31. kola SuperSport HNL-a. Konačan rezultat bio je 1:0 za Dinamo.

Utakmica koja je bila veoma važna za ekipu koju sa klube predvodi Sergej Jakirović otišla je na stranu njegovog tima i na kraju su upisana tri jako važna boda.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo praktično ništa, ali zato drugo jeste dosta veću borbu i jedan postignut pogodak.

Dinamo je napadao, tražio je pogodak, a on je stigao u 60. minuti kada je Kulenović matirao domaćeg golmana za vodstvo svoje ekipe.

Na kraju se ispostavilo da je upravo taj gol riješio pitanje pobjednika na ovoj utkamici, a to je bio Dinamo.

Ova pobjeda Dinama znači i to da su Rijeku stavili pod pritisak pred njihovu utakmicu 31. kola SuperSport HNL-a.

Naime, sada je ekipa Dinama prva na tabeli sa jednim bodom više od Rijeke, ali i sa jednom utakmicom više jer Rijeka nešto kasnije igra svoju utakmicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko Rijeka ne upiše pobjedu Dinamo ostaje na prvom mjestu. Naravno bilo kako bilo, nastavlja se borba ove dvije ekipe za titulu u Hrvatskoj.

Kada je riječ o Lokomotivi oni nakon ovog poraza ostaju na 5. mjestu na tabeli sa 44 osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.