Jakirović pred meč Dinama u posebnoj misiji, imao je šta i vidjeti, dao bi sve da mu se desi isto!
Foto: Pixsell

Trener Modrih "skoknuo" do Maksimira

Jakirović pred meč Dinama u posebnoj misiji, imao je šta i vidjeti, dao bi sve da mu se desi isto!

Admin Čaušević

Prije dolaska u Kranjčevićevu na meč SHNL-a između Lokomotive i Dinama, Sergej Jakirović je bio u posebnoj misiji na Maksimiru gdje je imao šta i vidjeti te se sigurno nada istom scenariju za nekoliko sedmica. 

U okviru kadetskog prvenstva Hrvatske kadeti Dinama su na terenu Luka Modrić stadiona Maksimir dočekali vršnjake Hajduka i slavili sa 2:0.

Modri su s obzirom na prikazano stigli do zaslužene pobjede, ali ono što je mnogo važnije postali su prvaci Hrvatske.

Strijelci golova za zagrebački tim su bili Mislav Ćutuk u 45. te Tomas Baković 65. minuti. Otišli su izabranici Ivana Landeke na 63 boda i sada su nedostižni za svoje pratitelje.

Za kadete Zagrepčana igrao je i Leon Jakirović, sin trenera seniorske selekcije Sergeja Jakirovića i to je vjerovatno razlog zašto je bivši šef struke Zrinjskog posmatrao utakmicu.

Talentovani 16-godišnjak koji igra na poziciji lijevog beka je do sada skupio 24 nastupa te je postigao šest golova.

Oglasi

Kao što je poznato Jakirović senior je nedavno svog sina priključio i treninzima prvog tima što dovoljno govori o kakvom talentu se radi.

Leon Jakirović je jedan od najvećih talenata Dinama; Foto: Pixsell

Seniori Dinama su u velikoj borbi sa Rijekom za titulu prvaka Hrvatske u seniorskoj selekciji i nema sumnje da bi Jakirović dao sve da kroz nekoliko sedmica ponovi uspjeh svog sina.

"Mene samo zanima medalja sa Dinamom i vjerujem da ću je dobiti", kazao je sjajni stručnjak prije nekoliko dana na pitanje da li će dobiti medalju ako titula ode na Rujevicu.

Jakirović se od odlaska na Maksimir nekoliko puta suočio sa određenim poteškoćama, ali je sve uspješno prebrodio te je svoje izabranike probudio kada je to bilo najpotrebnije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, titulu neće biti lako uopšte osvojiti pošto je Rijeka ozbiljan konkurent, a sve bi moglo biti riješeno u međusobnom duelu na Rujevici početkom maja.

Jakirović je sezonu započeo na klupi Rijeke gdje je radio odličan posao, ali kada je stigao ozbiljan poziv iz Dinama nije sve mnogo dvoumio da preuzme najuspješniji hrvatski klub.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi