Dinamo dobija ogromnu cifru od spektakularnog transfera: Andy Bara sjeo za stol s Barcelonom
Andy Bara i Dani Olmo pred put u Leipzig 2020. godine (Foto: Igor Kralj / Pixsell)

Deco počeo pregovore za Olma

Dinamo dobija ogromnu cifru od spektakularnog transfera: Andy Bara sjeo za stol s Barcelonom

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo mogao bi tokom ljeta inkasirati cifru od šest miliona eura s obzirom na to da je Barcelona počela pregovore s RB Leipzigom o transferu Danija Olma.

Dani Olmo je kao dječak napustio Barcelonu zbog zagrebačkog Dinama. Učinio je pravi potez, postao je zvijezda Maksimira i 2020. godine je uslijedio transfer u RB Leipzig vrijedan 29 miliona eura.

Zagrebački klub je u ugovor ugradio i dodatnu opciju. Njima će pripasti i 20 posto od zarade koju njemački tim bude imao na transferu 25-godišnjeg fudbalera.

S obzirom na to da je RB Leipzig postavio cijenu od 60 miliona eura i da nemaju namjeru spuštati cijenu, to bi značilo da će zarada ovog kluba biti 31 milion eura, od čega bi Dinamu pripalo 20 posto, odnosno oko šest miliona eura.

A Mundo Deportivo navodi kako je sportski direktor Barce Deco započeo 'operaciju' dovođenja Danija Olma u klub.

Oglasi

"Barcelona je počela s operacijom 'Dani Olmo'. Žele da on bude jedno od ljetnih pojačanja i klub je veoma ozbiljan u ovom poslu", navodi Mundo Deportivo i dodaje:

"Njegovi agenti i otac sreli su se nedavno s Decom. Postoji jako dobra harmonija sa svih strana. Agenti znaju ciljeve koje ima Dani i da Barca želi riješiti posao prije početka Evropskog prvenstva."

Također, navodi se kako je cijena od 60 miliona eura minimalna. To bi RB Leipzigu donijelo kakvu-takvu zaradu od sjajnog fudbalera kojeg su Dinamu platili 29 miliona eura.

"Dani Olmo ima odštetnu klauzulu od 60 miliona eura i ne žele je smanjivati. Barca pregovara o mogućnosti da ga plate u ratama. Nadaju se da će zbog dobrih odnosa koje Dani i njegovi agenti imaju s Leipzigom, naći pravo rješenje za isplatu", navodi Mundo Deportivo.

Posao vodi poznati hrvatski menadžer Andy Bara. Dinamu bi ovaj agent mogao ponovo donijeti milione eura iako mu navijači zagrebačkog kluba ne žele ni ime čuti zbog slučaja Josip Brekalo i odlaska u Hajduk.

Oglasi

Dani Olmo se u proteklom periodu povezivao i s Manchester Cityjem. Međutim, Barcelona je očigledno mnogo bliža njegovom potpisu i Katalonci su krenuli u realizaciju posla.

Dinamo će svakako biti veoma zadovoljan gdje god da španski reprezentativac završi jer će im pripasti dio ogromnog kolača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španac je tokom četiri godine u RB Leipzigu odigrao 145 utakmica i ostvario je učinak od 29 golova i 34 asistencije. Prethodno je za Dinamo odigrao 124 meča uz 34 pogotka i 28 asistencija.

Za reprezentaciju Španije 25-godišnji ofanzivac je u 33 meča postigao osam pogodaka. Treba napomenuti da je prošao sve omladinske selekcije Crvene furije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HBSC
To je menadzer koji je prodao Fayea iz treceligasa u Barcelonu. To je menadzer koji je Olma doveo iz Barceloninog podmladka u Dinamo. To je menadzer koji zastupa pola reprezentacije Hrvatske. Ono sto je Misko Raznatovic u kosarci,to je Andy Bara u nogometu/fudbalu.
0 0
Ecosport
Ovo je onaj menadžer što je isfoliro Aylah da će Njanjajevu prodat nekog igrača, isqaro je lagano na tom sastanku i nestao s radara. Hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti