Modrić pogledao istini u oči, svjestan da mu nema nazad izrekao je bolne riječi: "Ja sam svoje..."
Foto: Optus Sport/Screenshot

Hrvat je potpuno realan

Modrić pogledao istini u oči, svjestan da mu nema nazad izrekao je bolne riječi: "Ja sam svoje..."

Admin Čaušević

Luka Modrić spada u grupu koji su ostvarili sve što su zaželjeli. Hrvat ima 38 godina, njegova karijera se bliži kraju, a svega toga je svjestan i osvajač Zlatne lopte. Da se to naslutiti iz njegovog nedavnog intervjua.

Modrić je već duže od decenije član Real Madrida, ali izgleda da se njegovom boravku u prijestolnici Španije bliži kraj pošto novog ugovora još uvijek nema na stolu.

Proteklih sedmica se sve češće govori o povratku u Dinamo. Zagrepčani su počeli kampanju i legendarni kapiten Vatrenih je definitivno na iskušenju.

Osim za Real i Dinamo, Modrić je igračko ime gradio i u Tottenhamu. Povratak u Premiership je otpisao u razgovoru za australski Optus Sport.

Svjestan godina i da je u samoj jeseni karijeri kazao je da je odradio svoje u Premiershipu i da se treba desiti čudo kako bi se vratio u Englesku.

"Odlazak u Tottenham se pokazao kao ispravan put, da sam sebi morao nešto sebi pisati ili govoriti sebi šta bi trebalo da mi se desi, ne bih ni sam bolje mogao napisati."

Oglasi

"Kad odeš iz Premiershipa nije da si otišao i sve zaboravio, pratiš ligu pogotovo gdje igraju hrvatski igrači, naravno da sam pratio Tottenham kao što ga pratim i dan danas."

"Ja sam u Španiji i u Real Madridu, a kad si u Realu nema većeg od toga, ali općenito Premier liga kao Premier liga je izazovna, s pravom se može reći jedna od najjačih liga, ako ne i najjača."

"Ta kultura koju gdje prema nogometu i nogometašima, to treba osjetiti. Svake sedmice je neka velika utakmica i to je ono što ih privlači", ispričao je Modrić te zaključio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam odradio svoje, kasno je sad u ovom godinama, ali nikad se ne zna."

Osim Dinama Modrić na stolu ima ponude iz MLS-a i Saudijske Arabije. Legendarni veznjak bi najradije kopačke o klin okačio u dresu Reala, ali izgleda da rukovodstvo Kraljeva ima drugačije planove.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi