Napušta Rossonere

Potvrđen odlazak Girouda sa San Sira, novi klub je pravo iznenađenje

Edmir Škorić

Iskusni francuski napadač Olivier Giroud definitivno odlazi iz Milana i večeras je potvrđen njegov novi klub.

Fabrizio Romano izvijestio je da će se napadač Milana pridružiti ekipi FC Los Angeles u MLS-u i da će potpisati ugovor na 18 mjeseci.

Rođen u Chamberyju, 37-godišnji Giroud je najbolji strijelac Francuske svih vremena sa 57 golova u 131 nastupu. Giroud je bio član reprezentacije Francuske koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Giroud je produkt Grenoblea, ali je debitovao u Ligue 1 kao član Montpelliera 2010. godine, a 2012. godine prešao je u Arsenal. U posljednjoj sezoni u Francuskoj osvojio je naslov sa Montpellierom.

Giroud je u Arsenalu osvojio tri FA kupa i zabio 73 gola u 180 ligaških nastupa. Usred svoje šeste sezone na Emiratesu, Giroud je prešao napustio sjeverni London i pridružio se Chelseaju u januaru 2018. U četiri sezone s Bluesima, Giroud je osvojio FA kup, naslov Evropske lige 2019. i kruna je bila naslov Lige prvaka 2021.

Protekle tri sezone Giroud je bio u Rossonerima s kojima je osvojio Scudetto 2022. godine. U 30 utakmica ove sezone Giroud ima 13 ligaških golova.

U američkoj ekipi pridružuje se svom prijatelju i dugogodišnjem reprezentativnom saigraču Hugu Llorisu, bivšem golmanu Tottenhama.

Odlazak Gioruda u američki MLS ispostavilo se da je odlična vijest i za reprezentativca Srbije, Luku Jovića, koji također igra u Milanu i nema previše prostora za igru pored sjajnog Francuza.

Jović je imao nekoliko odličnih igara ove sezone, ali je većinu mečeva počinjao s klupe. No, odlaskom Girouda njemu se otvaraju vrata na San Siru što potvrđuju i italijanski mediji koji pišu da će Jović ostati u Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Milan stigao prošlog ljeta iz Fiorentine i potpisao je ugovor na samo godinu dana, ali jasno je da su na San Siru zadovoljni igrama koje je pružio Jović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.