Rođen je "preko", ali ljubav prema Srbiji nema granice: Budući vođa Orlova "postrojio" sve u Milanu

Jan-Carlo Simić

Rođen je "preko", ali ljubav prema Srbiji nema granice: Budući vođa Orlova "postrojio" sve u Milanu

Eldar Ganibegović

Jan-Carlo Simić polako postaje sve poznatije ime u svijetu fudbala. Izabrao je Srbiju ispred BiH i Njemačke, a sada se pojavio video na kojem se vidi da ima liderske osobine i mnogi predviđaju da će u budućnosti biti vođa repreuzentacije Srbije.

U februaru mjesecu Srbija je dobila velike vijesti kada je fudbal u pitanju. Mladi Jan-Carlo Simić odabrao je Orlove, ispred Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Radi se o velikom talentu koji ima tek 18 godina i u Srbiji su požurili sa željom da što prije završe ovaj posao.

Simić je jedan od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu, a već je dobio šansu u prvom timu Rossonera protiv Monze. Odmah je uspio i da se upiše u listu strijelaca.

Krasi ga sjajna skok igra, odlična kontrola lopte i nije ni čudo što mu brojni stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Pojačat će defanzivni dio reprezentacije Srbije i uskoro će se predstaviti navijačima ove reprezentacije.

Simić je rođen u Njemačkoj, otac mu je iz Bosne i Hercegovine, a mama iz Srbije. Odlučio se za nastupu dresu Orlova, te gotovo i da nije postojala ni mala šansa da obuće dres reprezentacije naše zemlje.

Oglasi

Karijeru je ovaj mladi fudbaler počeo u dresu Stuttgarter Kickersa, nastupao je i za Stuttgart, a od 2022. godine je član AC Milana.

Društvenim mrežama sada se širi video na kojem se vidi kako mladi Simić komanduje u mladom timu Milana. Vidi se kakve liderske sposobnosti ima, te mnogi predviđaju da će u budućnosti biti vođa reprezentacije Srbije.

Jučer je Milan u polufinalu Lige prvaka za mlade igrao protiv Porta. Slavio je Milan nakon penala (bilo 2:2), te osigurao plasman u finale takmičenja.

Simić je bio kapiten ekipe i sami pogledajte i uvjerite se o kakvom lideru se radi. Kao da ima 100 ovakvih utakmica u nogama.

Oglasi

Inače, u raspucavanju je Simić jedini promašio penal za Milan, no to na kraju Rossonere nije koštalo plasmana u finale gdje će igrati protiv grčkog Olympiacosa.

Što se reprezentacije Srbije tiče, Simić je već upisao 21 nastup u omladinskim selekcijama. Postigao je tri pogotka što je svakako dobar učinak za jednog defanzivca.

Sada je morao da donese odluku za koji tim će da nastupa na seniorskom nivou. Mogao je u Njemačku gdje je rođen, ali i za Bosnu i Hercegovinu jer mu je otac iz naše zemlje, što je bilo i teško očekivati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Teško je da ćemo ga vidjeti na spisku putnika za Evropsko prvenstvo, no u septembru u Ligi nacija možemo očekivati njegov debi u dresu Orlova.

Nema sumnje da će Srbija i u budućnosti imati dosta igrača "sa strane" odnosno iz dijaspore. Poznato je koliko ljudi s ovih prostora žive na zapadu i ovakve stvari nisu nikakva novost u svijetu sporta. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ganibegovicu zabio ti ga ovaj mali srbin!!! Imaš li pametnije nešto za pisati, nešto o našoj djeci?!?!?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi