Tri godine trpio uvrede i prozivanja, sinoć osvojio Scudetto, a onda je počeo  da plače kao dijete

Nije mogao da izdrži

Tri godine trpio uvrede i prozivanja, sinoć osvojio Scudetto, a onda je počeo da plače kao dijete

Endin Čaušević

Inter je sinoć u velikom gradskom derbiju pobijedio Milan sa 2:1 na San Siru u okviru 33. kola Serije A, te je s ova tri boda osigurao titilu prvaka Italije. U centru pažnje nakon meča našao se Hakan Calhanoglu koji jednostavno nije mogao zadržati svoje emocije.

Inter je uspio pet kola prije kraja prvenstva da osigura titulu prvaka Italije što najbolje pokazuje koliko je ovaj klub dominirao ove sezone u prvenstvu i daleko iza sebe ostavio konkurenciju.

Za izabranike Simonea Inzaghija nije moglo bolje nego da protiv gradskog rivala osiguraju trofej. Inter je imao ulogu gosta sinoć i pred navijačima Milana na kraju su igrači tog kluba proslavili novi Scudetto.

Golove za Inter u sinoćnjem derbiju postigli su Acerbi i Thuram dok je jedini pogodak za Milan u finišu utakmice dao Tomori.

Naravno, nije moglo ni bez varnica jer smo u sudijskoj nadoknadi gledali pravu tuču na terenu. Na kraju je sve rezultiralo s tri crvena kartona jer su u Milanu isključeni Theo Hernandez i Calabria, dok je u Interu "pocrvenio" Dumfries.

Jasno je da je igračima i navijačima Milana teško palo što je Inter baš na San Siru osigurao titulu prvaka i to su pokušali da im pokvare na sve načine, ali na kraju nisu uspjeli.

Oglasi

U centru pažnje nakon završetka meča našao se turski reprezentativac Hakan Calhanoglu koji je upravo iz Milana stigao u Inter i prethodne tri godine bio je meta stalnih provokacija Rossonera, a sada je došao konačno na svoje.

Svi se sjećaju situacije od prije dvije godine kada je Milan osvojio Scudetto, a Zlatan Ibrahimović i društvo su na svakom koraku prozivali Calhanoglua.

O tome koliko su ga vrijeđali i izviždali navijači Milana u svakom derbiju ne treba ni govoriti i jasno je da je Calhanogluu sinoć bilo najslađe, te je nakon tri godine dočekao svoju osvetu.

Oglasi

Koliko je Turčinu pao kamen sa srca vidjelo se kada su mu suze počele same da liju niz lice jer emocije nije mogao da zadrži nakon svega što je prošao otkako je iz Milana na ljeto 2021. godine stigao u Inter.

Ove sezone Calhanoglu je bio posebno impresivan jer je na 37 mečeva zabio čak 13 golova u dresu Intera, te je dodao još tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za njega je ovo bio prvi Scudetto, a s Interom je osvojio i tri trofeja Superkupa, te dvije titule u Kupu Italije.

Inter sada u vitrini ima 20 trofeja prvaka Italije i iza sebe je ostavio Milan koji ima jedan Scudetto manje. Naravno, apsolutni rekorder na Apeninima je Juventus koji je čak 36 uputa bio prvak Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1697311255
Smrad od čovjeka!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi