Real Madrid na Final Fouru

Tarik Biberović digao Istanbul na noge, Džanan Musa nevidljiv u Baskoniji

Admin Čaušević

Play-off Eurolige je nastavljen u srijedu navečer. Fenerbahce se približio završnom turniru, dok je Real Madrid potvdio učešće među četiri najbolje ekipe i imat će priliku da odbrani titulu.

Real Madrid je servirao "metlu" Baskoniji te plasman na Final Four izborio sa 3:0 u seriji. Posljednji meč Kraljevi su dobili rezultatom 98:102.

Baskonija je igrala sjajan meč i većim dijelom susreta je bila u prednosti, ali Kraljevi su još jednom pokazali zašto su besmrtan tim.

Na krilima sjajnog Yabuesela (23 poena, 7 skokova) Real je uspio režirati preokret u posljednjoj dionici. Imao je Francuz i podršku u Hezonji sa 16 poena, te Campacu i Decku sa po 13.

Džanan Musa je bio praktično nevidljiv. Na terenu je proveo 12 minuta uz postignuta tri poena. Dodao je po asistenciju i skok.

Final Fouru se približio i Fenerbahce koji je pred 12.000 svojih navijača pobijedio Monaco sa sigurnih 89:78 te poveo sa 2:1 u seriji.

Fantastičan meč za pobjednički tim odigrao je Tarik Biberović. Zeničanin koji nastupa za Tursku je skupio 14 poena i četiri skoka uz nekoliko veoma zapaženih poteza.

I četvrti meč će se igati u Istanbulu pa bi Fenerbahce vrlo lako mogao izboriti plasman na završni turni nakon nekoliko godina odsustva.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U preostala dva para četvrtfinala Maccabi vodi protiv Panathinaikosa sa 2:1, dok identičnu prednost ima i Barcelona nad Olympiacosom.

Podsjećanja radi, Final Four za sezonu 2023/24 igrat će se u Berlinu, a polufinala su na programu 24. maja, a finale dva dana kasnije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.