FOTO: EPA

Na ljeto napušta klub

Pregovori počeli - Pojavio se klub koji je kontaktirao Manchester United zbog Greenwooda

Esmer Oštraković

Mason Greenwood naredne sezone neće nositi dres Manchester Uniteda, ali još uvijek nije poznato u kojem klubu će igrati naredne sezone.

Naravno nije Greenwood trenutno prioritet Sir Jimu Ratcliffeu, nego je to rješavanje situacije oko trenera Erika Ten Haga. Ali, u datom trenutku će morati riješiti i situaciju sa ovim fudbalerom.

Situacija je takva da Greenwood nema ništa protiv ostanka u Engleskoj, ali želi da igra, a to će se jako teško desiti u Manchester Unitedu.

Posljednju utakmicu u dresu Manchester Uniteda Greenwood je odigrao u januaru 2022. godine, a nakon toga je uhapšen, te je proveo period života bez fudbala.

Nakon što su sve optužbe odbačene Greenwood je dobio šansu za novi početak, ali daleko od Engleske i Old Trafforda.

On se ove sezone nalazi na posudbi u Primeri gdje igra u dresu Getafea za koji je postigao deset golova i upisao šest asistencija.

Čelnici ovog tima impresionirani su partijama koje pruža Greenwood i dat će sve od sebe da ga zadrže u klubu i naredne sezone. Oni su navodno već spremili ponudu da ga ponovo dovedu na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane iz Manchester Uniteda preferiraju prodaju ovog fudbalera, ali ostaje da vidimo kakva će odluka na kraju biti.

Greenwood se nedavno povezivao i sa Barcelonom, Atletico Madridom i Juventusom, te je sigurno da će imati nekoliko dobrih ponuda za promjenu sredine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.