Jednostavno je rođen za dres velikana: Mason Greenwood se vraća na veliku scenu!
Odlične igra vraćaju Engleza na veliku fudbalsku scenu (AP Photo/Jose Breton)

Mogao bi u Torino

Jednostavno je rođen za dres velikana: Mason Greenwood se vraća na veliku scenu!

M. Šljivak

Engleski fudbaler Mason Greenwood (22) karijeru bi mogao nastaviti u redovima torinskog Juventusa. Najveći italijanski klub zainteresovan je za 22-godišnjeg ofanzivca i spreman ga je dovesti u svoje redove.

Iza Masona Greenwooda je zaista buran period života. Van fudbala je bio gotovo godinu i po nakon optužbi za silovanje i fizički napad, no sud je odlučio kako nije kriv i prošao je bez zatvorske kazne.

Manchester United međutim nije želio 22-godišnjaka ostaviti u svojim redovima. Činili su sve da ga se riješe i u tome su uspjeli.

U nizu ponuda Greenwood je odabrao odlazak na posudbu u Getafe. Prelazak u La Ligu ispostavio se kao pun pogodak, Englez igra čudesno i privukao je veliku pažnju na sebe.

Među klubovima koji ga žele dovesti je Juventus. Rukovodstvo torinskog tima počelo je raditi na njegovom dovođenju.

Oglasi

"Juventus prati situaciju oko Greenwooda. Međutim, još nisu krenuli u akciju, ali je Greenwood definitivno više od same ideje za torinski klub", piše Gazzeta dello Sport.

"Juventusu je Greenwood veoma privlačan. Ne zanima ih njegova turbulentna prošlost i smatraju da je idealan za njihov sistem igre jer može nastupati na više napadačkih pozicija", navodi se.

Greenwood igra zaista odlično u dresu malog Getafea. U 27 nastupa zabio je osam golova i dodao je pet asistencija.

Torinskom timu neće biti lako da dovedu ovog fudbalera. I Atletico Madrid je ozbiljno zagrizao, pa je izvjesno da se ovaj fudbaler vraća na veliku scenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugovor s Unitedom ovog 22-godišnjeg napadača veže do ljeta 2025. godine. Cijena je veoma pristupačna za sve i vidjet ćemo gdje će Greenwood igrati naredne sezone.

On je u dresu Manchester Uniteda odigrao 129 utakmica i ima učinak od 35 golova i 12 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Jasta je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi