Kao da nemaju dovoljno problema - Ratcliffe "napao" zaposlenike u klubu, oni uvrijeđeni zbog svega
FOTO: EPA

Ne smiruju se strasti u ovom klubu

Kao da nemaju dovoljno problema - Ratcliffe "napao" zaposlenike u klubu, oni uvrijeđeni zbog svega

Esmer Oštraković

Nikako stvari u Manchester Unitedu da krenu nabolje, ali svi se nadaju da će u narednom periodu novi vlasnik kluba Sir Jim Ratcliffe uspjeti okrenuti sve "naopačke".

Upravo Ratcliffe dospjeo je na naslovne strane medija u Engleskoj zbog e-maila koji je poslao zaposlenicima u Manchester Unitedu.u

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, u februaru je zvanično potvrđeno da su Ratcliffe i INEOS tim postali vlasnici kluba koji dolazi sa Old Trafforda.

Odmah je ovaj čovjek najavio temeljite promjene u klubu, ali ne samo kada je riječ o trener ili igračima koji trenutno nastupaju u Manchester Unitedu.

Ratcliffe i INEOS tim spremni su da pomjere stvari na jedan viši nivo jer se sada pitaju za sve što se tiče fudbalskih stvari u klubu, dok su Glazersi "glavni" za komercijalni dio.

Oglasi

Sada je procurila informacija da prvi čovjek Manchester Uniteda nije nimalo sretan izgledom nekih prostorija u klubu koje je imao priliku da vidi svojim očima, a o svemu je obavijestio zaposlenike u klubu.

Kako prenose novinari The Athletica Ratcliffe je odmah poslao e-mail zaposlenima u klubu, te je posebno izdvojio neke stvari.

Zasmetala mu je navodno velika nečistoća u djelovima klupskih prostorija na Old Traffordu, te u trening centru Carrington, a jedan dio opisao je kao užasan.

Navodno se radi o dijelu zgrade u kojem budu stručnjaci iz IT službe Manchester Uniteda, ali nezadovoljan je bio i izgledima svlačionica gdje borave omladinci Manchester Uniteda.

Na kraju je navodno poentirao sa rečenicom da ovakve stvari ne bi bile dopuštene u INEOS-u, te da neće biti dopuštene ni u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga zaposlenicima je navodno jasno rečeno da svako "podbacivanje" u izvršenju zadataka može voditi i do toga da neće biti nikakve dodatne stimulacije u vidu zabava za Božić ili nekom drugom smislu.

Navodno su zaposlenici Manchester Uniteda bili začuđeni nakon što su pročitali sadržaj e-maila, a neki su čak bili i uvrijeđeni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije