Ten Hag izgubio živce pa odbrusio novinaru: "Da si samo uradio svoj posao, znao bi..."

Trener Manchester Uniteda

Ten Hag izgubio živce pa odbrusio novinaru: "Da si samo uradio svoj posao, znao bi..."

Esmer Oštraković

Zanimljivu raspravu imao je trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag sa jednim novinarom oko načina igre tima koji sa klupe vodi ovaj stručnjak.

Pritisak iz dana u dan raste na Erika Ten Haga, a njegov Manchester United je četiri kola prije kraja samo jedan bod ispred Newcastlea na šestom mjestu na tabeli.

Mnogo razočarenja ove sezone priuštili su svojim navijačima igrači Manchester Uniteda predvođeni naravno Ten Hagom.

U razgovorima je Ten Hag često potencirao da njegova ekipa voli igrati brzo i dinamično, ali to se rijetko kada dalo vidjeti na terenu.

Upravo to bila je tema jer ga je novinar upitao o tome što govori.

Oglasi

"Da si uradio svoje istraživanje znao bi. Vidio bi onda da smo jako dinamični i da igramo napadački", žestok je bio Ten Hag, ali nije se tu zaustavio:

"Samo si trebao uraditi svoj posao, a da si ga uradio vidio bi koji igra možda i najatraktivniji fudbal u Premiershipu", kazao je Ten Hag.

Nedavno se pojavila informacija da se kraj Ten Haga na klupi Manchester Uniteda itekako približio.

Ratcliffe želi da prodrma stvari na Old Traffordu i jasno je da će to najbolje uraditi promjenom trenera koji se nije pretjerano dokazao na klupi Manchester Uniteda u prethodne dvije godine.

Navodno je INEOS kontaktirao Thomasa Tuchela sa kojim su otpočeli pregovore oko preuzimanja Manchester Uniteda od početka naredne sezone.

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da čelnici Manchester Uniteda žele Tuchela na klupi ovog kluba, a navodno su danas nakon remija sa Burnleyjem otpočeli pregovore sa njim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tuchel je već radio u Engleskoj gdje je vodio Chelsea i ovom klubu uspio je donijeti titulu prvaka Evrope. Ratcliffe smatra da je Nijemac pravo rješenje i sada je jedino pitanje da li će se uspjeti dogovoriti oko ugovora.

Kada je riječ o Ten Hagu, on je u United stigao na ljeto 2022. godine iz Ajaxa i od njega se mnogo očekivalo, ali to nije opravdao, te će kako stvari stoje na kraju sezone napustiti klupu ovog kluba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Tako je Eriče reci mu .. negativna go razlika je dokaz da igrate top fudbal kraljuuuuuuuu hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije