Nije upisao nijedan nastup otkako se vratio u januaru

Avdija Vršajević više nije igrač Čelika, navijači zeničkog kluba u čudu: "Zar je bio?!" · Zvanično

Edmir Škorić

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Avdija Vršajevi (38), napustio je Čelik.

Početkom godine iskusni Avdija Vršajević potpisao je za Čelik. Na Bilino polje stigao je kao slobodan igrač.

Vršajević je rođen 1986. godine u Tešnju gdje se počeo baviti fudbalom, a vrlo brzo Vršajević prelazi u Čelik gdje je počeo igrati seniorski fudbal. Igrao je potom za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran, Hajduk, Osmanlispor i Akhisarspor, odakle je u januaru 2021. godine prešao u Ümraniyespor, a nakon toga je igrao za FK Sarajevo.

U Zenici su se naravno radovali povratku defanzivca, koji je za BiH debitovao još 2012. godine i sakupio 17 nastupa, te igrao i zabio gol na Svjetskom prvensevu 2014 .godine u Brazilu. Bio je strijelac protiv Irana u 3:1 pobjedi Zmajeva.

Ipak, 38-godišnjak nije zaigrao otkako je došao u Čelik, a navijači su u komentarima na klupsku objavu o rastanku sa Vršajevićem postavljali jedno te isto pitanje: "Zar je i bio član kluba?".

Tako je bez ijednog nastupa u drugom mandatu na Bilinom polju defanzivac napustio Čelik, a vjerovatno na taj način i završio svoju zaista impersivnu karijeru. Vrhunac iste je definitivno bio gol na Mundijalu u Brazilu prije više od 10 godina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Obavještavamo javnost da, zbog privatnih razloga, Avdija Vršajević nije u mogućnosti da ispunjava ugovorne obaveze te zbog toga je danas potpisan raskid saradnje", objavio je Čelik danas.

Zeničani su trenutno član Prve lige FBiH i zauzimaju deveto mjesto sa 32 boda na šest kola prije kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.