Igrao za BiH na Mundijalu u Brazilu, a nakon sinoćnje blamaže ne može da šuti: "Boga mi..."

Oglasio se na Instagramu

Igrao za BiH na Mundijalu u Brazilu, a nakon sinoćnje blamaže ne može da šuti: "Boga mi..."

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je sinoć jedan od najtežih poraza u svojoj historiji jer smo poraženi u gostima protiv Luksemburga sa 4:1 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovaj poraz teško je pogodio sve navijače, ali i bivše igrače bh. selekcije, te su neki od njih odlučili i javno da se oglase.

Put na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije je za našu reprezentaciju bila već odavno izgubljena misija, a preostali mečevi protiv Luksemburga i Slovačke trebali bi našem timu poslužiti kao uigravanje ekipe za mart i mečeve baraža.

Savo Milošević je napravio dosta promjena u sastavu, naš tim je bio bez najvećih zvijezda Edina Džeke i Miralema Pjanića, no sigurno da pored svega toga niko nije ni slutio kakvu blamažu ćemo doživjeti na gostovanju kod Luksemburga.

Luksemburg je pokazao da je trenutno nivo iznad naše reprezentacije što je poražavajuće jer je ovaj tim u svega nekoliko mjeseci uspio da nam nanese dva poraza iako su svi smatrali da smo protiv ove ekipe apsolutni favoriti.

Međutim, to samo pokazuje realno stanje naše ekipe i činjenicu na kojem nivou se trenutno nalazi naša reprezentacija što je realnost koju očito moramo da prihvatimo kako bismo mogli da nađemo rješenje i izađemo iz iste.

Oglasi

Sinoćnji poraz naše reprezentacije pogodio je i pojedine bivše reprezentativce, a neki od njih odlučili su da se oglase na društvenim mrežama nakon utakmice.

To je među prvima uradio Avdija Vršajević koji je godinama bio član naše A selekcije, te je bio dio ekipe koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije devet godina.

"Treba vremena i rada, a Boga mi i zahvaliti se mnogima", napisao je Vršajević na Instagramu uz fotografiju dok je Safet Sušić bio na selektorskom mjestu naše reprezentacije.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vršajević je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao 17 nastupa i zabio je dva gola, a jedan od tih golova postigao je upravo na Mundijalu u Brazilu po čemu će sigurno biti zauvijek upamćen.

Gol na Mundijalu Vršajević je postigao u meču trećeg kola grupne faze kada smo sa 3:1 pobijedili Iran, a pored Vršajevića golove za našu selkciju postigli su još Džeko i Pjanić.

Top Komentari

user1676748726
Neće se ovo desiti ni Hrvatima ni Srbima jer ljudi rade na tome da im se ne dese, što je kod nas upravo kontra. Nama se upravo ovo pravi već godinama da bi došlo do raspada sistema. I to na žalost u svim segmentima društva
1 2
enko
Prvo sto bi trebalo da se desi da kompletan izvrsni odbor i kompletan strucni stab da podnesu neopozivu ostavku.bilo bi moralno ali ovi nemaju ni obraza ni morala.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi