Foto: Ilustracija - AP Photo/Ian Walton & Screenshot

Na kraju su dobro i prošli

Sramota Uniteda u Londonu! "Raspad sistema" iz kultnog snimka najbolje oslikava igru Crvenih đavola

Eldar Ganibegović

Sramota i raspad sistema. Tako se može opisati ono što je Manchester United doživio danas u Londonu na Selhurst Parku.

U okviru 36. kola engleske Premier lige sastali su se Crystal Palace i Manchester Untied. Domaći tim slavio je trijumf rezultatom od čak 4:0. U prethodne 52 godine najuvjerljivija pobjeda Palacea protiv Uniteda. 

Već u 12. minuti Palace dolazi do prednosti. Munoz je asistirao za Olisea koji matira Onanu.

Olise je u 22. minuti imao novu šansu, šutirao je i pogodio svog saigrača. Minut kasnije mu Onana brani u sitauciji jedan na jedan.

Zbog prekršaja je u 27. minuti poništen gol gostima, da bi Onana minut poslije toga ponovo zaustavio danas raspoloženog Olisea.

U 40. minuti 2:0. Mateta je primio prekrasan pas od Richardsa i odveo svoj tim u sigurnu prednost.

Zbog ofsajda je u 53. minuti poništen novi gol Uniteda, da bi onda Eze tri minute poslije toga propustio dobru šansu za 3:0.

Onana spašava United u 57. minuti kada je Mitchell imao šansu, da bi onda zaustavio i Hughesa.

No, u 58. minuti nije mogao ništa. Mitchell je pogodio za 3:0, Ten Hag je probao reagovati izmjenom, Casemiro je promašio jednu šansu, a onda Olise u 66. minuti stavlja tačku na ovu utakmicu.

Na kraju Manchester United može da bude i zadovoljan. Mogao je da primi 7-8 golova danas, a u nadoknadi je Palace pogodio i stativu. Onana je na kraju junak Uniteda i pored četiri primljena gola. 

Sintagma "raspad sistema" postala je uvriježena širom Bosne i Hercegovine nakon kultnog snimka svjedoka samoubistva u Sarajevu. Upravo njome se može opisati današnje izdanje Manchester Uniteda.

Poslije ove utakmice Manchester United ima 53 boda i negativnu gol razliku (-3) na osmom mjestu. Palace je 14. s 43 boda.

U narednom kolu Manchester United čeka nova teška utakmica i to na Old Traffordu protiv Arsenala. Palace će u goste kod Wolvesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Crystal Palace - Manchester United 4:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.