)
Pregovori počeli - Pojavio se klub koji je kontaktirao Manchester United zbog Greenwooda
FOTO: EPA

Na ljeto napušta klub

Pregovori počeli - Pojavio se klub koji je kontaktirao Manchester United zbog Greenwooda

Esmer Oštraković

Mason Greenwood naredne sezone neće nositi dres Manchester Uniteda, ali još uvijek nije poznato u kojem klubu će igrati naredne sezone.

Naravno nije Greenwood trenutno prioritet Sir Jimu Ratcliffeu, nego je to rješavanje situacije oko trenera Erika Ten Haga. Ali, u datom trenutku će morati riješiti i situaciju sa ovim fudbalerom.

Situacija je takva da Greenwood nema ništa protiv ostanka u Engleskoj, ali želi da igra, a to će se jako teško desiti u Manchester Unitedu.

Posljednju utakmicu u dresu Manchester Uniteda Greenwood je odigrao u januaru 2022. godine, a nakon toga je uhapšen, te je proveo period života bez fudbala.

Nakon što su sve optužbe odbačene Greenwood je dobio šansu za novi početak, ali daleko od Engleske i Old Trafforda.

Oglasi

On se ove sezone nalazi na posudbi u Primeri gdje igra u dresu Getafea za koji je postigao deset golova i upisao šest asistencija.

Čelnici ovog tima impresionirani su partijama koje pruža Greenwood i dat će sve od sebe da ga zadrže u klubu i naredne sezone. Oni su navodno već spremili ponudu da ga ponovo dovedu na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane iz Manchester Uniteda preferiraju prodaju ovog fudbalera, ali ostaje da vidimo kakva će odluka na kraju biti.

Greenwood se nedavno povezivao i sa Barcelonom, Atletico Madridom i Juventusom, te je sigurno da će imati nekoliko dobrih ponuda za promjenu sredine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi