FOTO: EPA

Nakon svega što se dogodilo sinoć

Španci tvrde da je Joan Laporta donio odluku - Xavi dobio otkaz u Barceloni!

Esmer Oštraković

Nakon što je dao komentare na press konferenciji, rukovodstvo Barcelone vršilo je ogroman pritisak na Joana Laportu da otpusti Xavija, a Španci tvrde da se to i dogodilo.

Xavi je prije nekoliko mjeseci saopštio da odlazi iz Barcelone na kraju ove sezone. Ipak, Laporta ga je nekako uspio nagovoriti da ostane na klupi ovog tima i naredne sezone.

Stvari su se iznenada ponovo promijenile. Xavija su koštalje njegove izjave u kojima je spominjao ekonomsku situaciju unutar kluba i tvrdi da se njegov tim ne može nositi s najvećim rivalom Real Madridom.

"Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u timu. Ne znam kakva je ekonomska situacija, ali ona će sigurno utjecati na nas. Znat ćemo sve kada vidim s kakvom ekipom raspolažem. Ne možemo planirati ništa unaprijed", rekao je Xavi, ali tu nije bio kraj njegovog izlaganja.

"Pokušat ćemo se nositi s Real Madridom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija veoma teška, posebno u ekonomskom smislu. Više ne možemo kao prije izaći na tržište i reći 'želimo ovog igrača, ovog i ovog'. Nismo na istom nivou kao ostali klubovi."

"Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da nam je potrebna stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se nosimo s Realom u narednoj sezoni", završio je Xavi.

Laporta je, kako tvrde Španci, duboko razočaran potezom Xavija, te mu je odlučio uručiti otkaz i on neće ostati na klupi Barcelone.

Kako javljaju Španci, Laporta je poludio nakon Xavijevog nastupa, te je već krenuo u potragu za novim trenerom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je na klupu Barcelone stigao 2021. godine, a tu je naslijedio Ronalda Koemana. Na klupi ovog tima sjedio je na 140 utakmica.

Uspio je ostvariti 87 pobjeda, 24 remija, a upisao je i 29 porza u tom periodu, te je osvojio titulu prvaka Španije prošle sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.