Fermin Lopez fenomenalnom izvedbom ostavio u sjeni velike zvijezde Barcelone
Barcelona je bez previše muke savladala Almeriju (Foto: EPA)

Dva gola za pobjedu Katalonaca

Fermin Lopez fenomenalnom izvedbom ostavio u sjeni velike zvijezde Barcelone

Midhat Šljivak

Barcelona je u 36. kolu La Lige na gostovanju savladala ekipu Almerije s 2:0, a oba pogotka postigao je fenomenalni Fermin Lopez.

Katalonski velikan Barcelona će sezonu u La Ligi po svemu završiti kao drugoplasirana. Večerašnjom pobjedom u Almeriju pozicija broj dva je učvršćena ispred Girone i Atletico Madrida.

Otvoreno se igralo u Almeriji i pravo je čudo što su postignuta samo dva pogotka. Autor oba je Fermin Lopez.

Do vodstva Barca stiže u 14. minuti. Fort pronalazi Fermina koji postiže pogodak za prednost gostiju od 1:0.

Imala je Almeria dvije jako dobre šanse da dođe do izjednačenja u prvom dijelu. Ter Stegen je skinuo udarac Lozana, a Embaraba je uzdrmao stativu.

Okvir gola je u jednoj situaciji spasio i domaćina. Lamine Yamal je bio u šansi, pogodio je stativu.

Oglasi

Na odmor se odlazi minimalnim vodstvom Barce od 1:0, da bi u 68. minuti pitanje pobjednika bilo riješeno. Ovog puta asistira Sergi Roberto, a Fermin Lopez zabija za 2:0.

Ovaj dečko se pojavio iz sjene. Odigrao je fenomenalnu sezonu i osvojio je srca navijača Barcelone.

Treba napomenuti svakako da je Almerija na samom otvaranju drugog poluvremena imala zicer za izjednačenje, no Lozano je promašio u situaciji jedan na jedan s Ter Stegenom.

Nakon drugog gola Barcelona je iskontrolisala utakmicu. Bilo je tu još nekoliko šansi no na kraju je ostalo 2:0 i tri boda su pripala timu Xavija Hernandeza.

Barcelona je drugoplasirani tim La Lige sa 79 osvojenih bodova. Ispred je Real Madrid s 93, a do kraja sezone Kataloncima slijede utakmice protiv Rayo Vallecana i Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Almeria - Barcelona 0:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Da nije i on novi Messi ???? Koliko je farsa propala kad samo vidim da igraju neki fort, pedri, fermin i slični lol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi