Florian Wirtz je naredna meta Real Madrida (AP Photo/Martin Meissner)

Wirtz u Madridu od 2025. godine

Real završava još jedan spektakularan transfer: Sada se zna ko će naslijediti 'desetku' Luke Modrića

Midhat Šljivak

Madridski Real je u proteklim godinama u svom timu okupio neke od najboljih mladih igrača svijeta. Ovog ljeta im stižu još dvojica, Kylian Mbappe i Endrick, a sada se već priprema teren za još jedan spektakularan tranfer. To bi trebao biti čudesni Nijemac Florian Wirtz.

Florian Wirtz ima samo 21 godinu, ali već godinama se o njemu priča. Radi se o jednom od najvećih talenata njemačkog fudbala, a sve svoje kvalitete je pokazao u sezoni koja je iza nas kada je bio važan kotač Bayer Leverkusena na putu ka historijskoj tituli prvaka.

On će dres Apotekara, usprkos brojnim ponudama koje su stigle, nositi i naredne sezone, a zatim mu vjerovatno slijedi veliki transfer.

Španski mediji tvrde da će ovaj 21-godišnjak karijeru nastaviti u madridskom Realu.

"Real Madrid je sve bliži dovođenju Floriana Wirtza i imaju dosta vremena da završe preostali posao. Pokušat će ga dovesti istom metodom kojom su doveli Tchouamenija, Camavingu i Bellinghama", navodi novinar Marce Jose Felix Diaz.

Njegov eventualni dolazak na Santiago Bernabeu Real Madrid bi učinio još jačim. S obzirom na sastav koji posjeduju to će biti tim mladih zvijezda koji će sasvim sigurno jurišati na sve moguće trofeje.

Florian Wirtz je ove sezone odigrao spektakularno u dresu Bayera. U 46 nastupa ima učinak od 18 golova i 19 asistencija. Ukupno je u dresu Apotekara u 149 nastupa upisao 41 gol i 49 asistencija.

Ovom momku se predviđa zaista ogromna karijera i po svemu sudeći Madrid će biti njegova nova destinacija. Njegova trenutna cijena na tržištu je 110 miliona eura.

On je i standardni član reprezentacije Njemačke. Za Elf je ovaj talentovani fudbaler odigrao 16 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Florian Wirtz će dobiti dres s brojem 10

S obzirom na to da će Luka Modrić, prema navodima španskih medija, ostati i naredne sezone u Real Madridu, njegov dres s brojem 10 u ljeto 2025. godine mogao bi pripasti upravo Wirtzu.

Wirtz je trenutno 'desetka' Leverkusena. Slavni broj itekako mu pristaje zbog majstorstva kojeg ima i sigurno bi bio pravi nasljednik Luke Modrića.

Ipak, neće sigurno Realu biti lako da ga dovede. S obzirom na njegove igre i interes drugih bit će to pravi izazov, ali trenutno su Kraljevi definitivno u prednosti nad drugima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dolazak Nijemca na Bernabeu stvorio bi od Reala nezaustavljivu mašinu kojoj bi rijetko koji klub mogao stati na crtu. U svom sastavu već imaju niz najboljih mladih igrača svijeta, a Wirtz bi bio šlag na tortu.

Bit će svakako veoma zanimljivo vidjeti kako će Kraljevi izgledati u budućnosti. Doslovno su pokupili sve što su mogli od mladih fudbalera i gotovo sigurno neće stati u narednim godinama.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.