Gundogan pali alarme u Barceloni: "Ako ga Florentino potpiše, mi smo gotovi"

Strahuju od dominacije Reala

Gundogan pali alarme u Barceloni: "Ako ga Florentino potpiše, mi smo gotovi"

Edmir Škorić

Njemački veznjak upozorio je svoje saigrače iz Barcelone na opasnost od mogućeg budućeg potpisa Florentina Pereza.

Real Madrid se nastavlja pojačaati iako trenutno ima jednu od najboljih ekipa na svijetu. U klubu razmišljaju na duže staze i već se pravi plan potpisa za 2025. ili čak 2026. godinu.

Ovakav način rada čini Real posebnim i uspješnim, a na listi za potencijalna pojačanja u budućnosti su neka zvučna imena i naravno najbolji fudbaleri današnjice.

Kylian Mbappe će očito doći ovo ljeto u Madrid nakon što je ranije najavio odlazak iz Pariza. Posljednjih dana se također u medijima govori o Florianu Wirtzu, jednom od ključnih igrača Bayer Leverkusena. On s Apotekarima ima ugovor do ljeta 2027. godine i njegova vrijednost se procjenjuje na 110 miliona eura.

Puno se priča o tome da Real Madrid razmišlja o njemu kao zamjeni za Tonija Kroosa i Luku Modrića, a Barcelona već strahuje od ovog transfera. I Barcelona je zainteresovana za njemačkog reprezentativca, ali teško može da osigura tako velike transfere zbog trenutno loše financijske situacije.

Oglasi

Ilkay Gundogan, koji dobro poznaje Wirtza, već je s nekoliko saigrača iz Barcelone komentarisao mogućnost da mlada zvijezda potpiše za Real ovo ili naredno ljeto.

"Ako ga Florian potpiše, mi smo gotovi", navodno je Gudnogan rekao saigračima, vjerujući da bi tek onda Realova dominacija došla do izražaja i da bi Barca teško mogla da parira Kraljevima, što je slučaj i ove sezone.

No, Barcu i njene navijače tješi i jeda prosta činjenica da je nemoguće imati toliko dobrih i skupih igrača u jednom timmu, ne zbog ega već zbog minutaže. Svi bi igrali kao starteri, niko od tih zvijezda ne želi sjediti, pa će Real morati postepeno raditi na dovođenju sjajnih i skupih igrača.

Wirtz ima samo 20 godina i trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Ima čak 13 golova i 18 asistencija na 38 mečeva za tim iz Leverkusena, a jednako dobro igra i u dresu Njemačke.

Nedavno je zabio eurogol protiv Francuske i to mu je bio prvijenac u 16. nastupu za nacionalni tim. Bit će jedan od predvodnika Njemačke na Euru, gdje će nastupati zajedno sa Ilkayom Gundoganom, mnogo iskusnijim saigarčem iz veznog reda.

Oglasi

Interesantno da je iz Bosne najveći fudbalski uzor ove mlade zvijezde. "Moj veliki idol bio je Marko Marin. Imao sam njegov dres dok je igrao za Werder", kazao je Wirtz za njemački list Spiegel te dodao:

"Bio sam fasciniran njegovim driblinzima i koliko je prijetnja za protivnički gol. U tome se mogu identifikovati s njim."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marin je rođen u Bosanskoj Gradišci 1989. godine, a zbog posla svoje majke je otišao u Njemačku još kao dvogodišnjak gdje je izgradio zavidnu igračku karijeru. Ime je stekao igrajući za Werder koji ga je prodao Chelseaju 2012. godine za osam miliona eura. Još je nastupao za Fiorentinu, Sevillu, Olympiacos.

Jedan dio karijere je proveo i u Crvenoj zvezdi gdje je dobio funkciju nakon odlaska u fudbalsku penziju. Igrao je za reprezentativne selekcije Njemačke uz 16 nastupa za Elf. Iako je tek na početku karijere već sada bi se moglo zaključiti da Wirtza čekaju velike stvari, a da li će biti uspješniji od svog fudbalskog uzora pokazat će vrijeme. Ono što je sigurno bit će daleko skuplji od Marina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Vi ste gotovi i ovako i onako.
0 2
Baron22
Real Madrid je najveći klub na planeti !!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi