Slavni trener dao neobičnu izjavu: "Iz svog džepa sam platio sudiju na meču Real - Bayern"

Naravno, samo se šalio

Slavni trener dao neobičnu izjavu: "Iz svog džepa sam platio sudiju na meču Real - Bayern"

Edmir Škorić

Ranije ovog mjeseca Real Madrid je izborio finale Lige prvaka nakon što je u revanšu koji se odigra na Santiago Bernabeuu slavio sa 2:1 protiv Bayerna.

Bilo je 2:2 na Allianz Areni, a u revanšu je Bayern čak vodio do 88. minute, nakon čega je dva puta Joselu pogodio i preokretom Realu donio priliku da se 1. juna u Londonu protiv Borussije Dortmund bori za 15. trofej u Ligi prvaka.

Utakmicu u Madridu obilježio je i jedan mali sudijski skandal, kad je Bayern u nadoknadi postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Nije bilo ni VAR provjere, a razlog je taj što je pomoćnik glavnog sudije Marciniaka nije pustio akciju do kraja nego je bio uvjeren da se radi o nedozvoljenoj situaciji pa je instiktivno podigao zastavicu. U takvim se slučajevima VAR ne koristi.

U Minhenu su bili jako nezadovoljni, smatraju da su oštećeni, mada se polako ta tema i zaboravila. Ipak, interesantnom izjavom je njemački selektor Julian Nagelsmann "uzdrmao" javnost, ali naravno on se samo želio našaliti.

"Thomas Muller se žalio na sudiju protiv Real Madrida, rekao sam mu da sam ja taj koji je platio sudiji, samo zato kako bi se on prije pridružio reprezentaciji što prije. Pitao me je li Bayern financirao taj potez, rekao sam mu da sam to uradio od vlastitog novca. Naravno, bila je to samo šala”, rekao je među ostalim u šaljivom tonu bivši trener Leipziga i Bayerna.

Oglasi

Nagelsmann je bio jedan od kandidata za nasljednika Thomasa Tuchela za narednu sezonu, ali on se ipak odlučio ostati vjeran Njemačkoj i nakon Eura koji je na programu od 14. juna do 14. jula. Njemačka kao domaćin turnira smatra se ujedno i jednim od glavnih kandidata za titulu.

Podsjetimo, Njemačka i Škotska će 14. juna od 21:00 na Allianz Areni u Minhenu otvoriti Evropsko prvenstvo. Elf je u grupi još s Mađarskom s kojom će se sastati 19. juna, dok četiri dana kasnije nastup u grupnoj fazi završava utakmicom protiv Švicarske.

Prije nastupa na Evropskom prvenstvu, 3. juna će igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine, a četiri dana kasnije i protiv Grčke što će im biti svojevrsna generalka pred EURO.

Nagelsmann je objavio spisak igrača za Euro, ali riječ je o preliminarnom spisku, pa će najmanje jedno ime otpasti do turnira.

Golmani: Oliver Baumann, Manuel Neuer, Alexander Nubel, Marc-Andre ter Stegen

Odbrana: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Rubin Koch, Maximilian Mittelstadt, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vezni red: Robert Andrich, Chris Fuhrich, Pascal GroB, Ilkay Gundogan, Toni Kroos, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović, Leroy Sane, Florian Wirtz

Napad: Maximilian Beier, Niclas Fullkrug, Kai Havertz, Thomas Muller, Deniz Undav

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi