Mirko Poledica se oglasio

Bura u Srbiji se ne smiruje: "Da je ovo pravna država, pohapsili bi sve sudije"

Eldar Ganibegović

U Srbiji odnosno tamošnjem fudbalu vlada velika bura nakon utakmice Železničara iz Pančeva i Novog Pazara. Sudijska lakrdija obilježila je ovaj meč uprkos tome što postoji VAR, a sada se oglasio i Mirko Poledica, predsjednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost".

U srpskoj Super ligi lakrdija. Jučer je Železničar na svom terenu slavio protiv Novog Pazara s 3:1.

Glavni sudija utakmice io je Pavle Ilić. Dosudio je nevjerovatan penal kada je lopta u leđa pogodila Adešinu, prvotimca gostiju.

Nije mogao da šuti Mirko Poledica, predsjednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost", koji je bio vrlo oštar i direktan.

"Cijela Srbija je znala šta će danas biti u Pančevu. Pavle Ilić morao da „opravda“ što je sudio dva derbija za redom.

Lopta pogađa igrača u LEĐA, svira se penal. VAR se ne oglašava. Dejan Santrač koji vodi klub iz sjenke delegirao sudije. Ovo je slika srpskog fudbala i FSS", naveo je na X-u Poledica, koji je potom dodao:

"Da je Srbija pravna država, pohapsili bi danas sve članove Sudijske komisije FSS, kao i sudiju Pavla Ilića, zajedno sa VAR sobom.

Ovo što su danas radili, ovo nema nigdje na svetu. Snimke sa utakmice poslat ću svim relevantnim svjetskim sportskim institucijama".

FK Železničar Pančevo: Penal čist kao suza

Na Facebooku oglasio se i tim iz Pančeva. Uz objavljen snimak tvrde da je penal čist kao suza.

"Lakat je sastavni dio ruke! Penal čist kao suza!

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iz priloženog snimka se vidi da su neistiniti navodi pojedinih medija da je lopta igrača protivničke ekipe pogodila u leđa, već da je u pitanju igranje rukom u šesnaestercu", istakli su.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.