Adem Ljajić se nakon 15 godina vratio na stadion Partizana, scene iz Humske će pamtiti dok je živ

Mnogi su se pitali kako će ga dočekati

Adem Ljajić se nakon 15 godina vratio na stadion Partizana, scene iz Humske će pamtiti dok je živ

Endin Čaušević

Partizan je sinoć na svom terenu pobijedio Novi Pazar sa 2:0 u okviru 29. kola srbijanske Super lige, a u centru pažnje našao se Adem Ljajić koji se nakon skoro 15 godina vratio u Humsku i scene koje su se sinoć desile pamtit će dok je živ.

Partizan je konačno uspio da dođe do pobjede bez da se mnogo namuči i zada glavobolju svojim navijačima.

Beogradski klub je na svom stadionu ugostio Novi Pazar i uspio je da slavi sa 2:0. Domaći su do vodstva stigli u 35. minuti kada je Severina pogodio na asistenciju Castilla, a sve je bilo riješeno početkom drugog poluvremena.

Na scenu je stupio upravo Castillo koji je u 56. minuti zabio gol za konačnih 2:0 i tako je stavio tačku na ovaj meč, ali i svoju odličnu predstavu.

Međutim, u centru pažnje sinoćnjeg meča našao se nekadašnji srbijanski reprezentativac Adem Ljajić koji se nakon 15 godina ponovo vratio na Partizanov stadion gdje je nekada nastupao.

Ljajić je još kao omladinac stigao u Partizan iz Novog Pazara i igrao je za omladinske kategorije beogradskog kluba, a za prvi tim debitovao je još 2008. godine i igrao je skoro dvije godine za Partizan.

Oglasi

No, početkom januara 2010. godine napustio je Partizan i otišao u Fiorentinu, te se po prvi put nakon skoro 15 godina vratio u Humsku.

Mnogi su se pitali kako će Ljajić biti dočekan na stadionu Partizana, ali smo vidjeli zaista sjajne scene koje su izmamile osmijeh na lice iskusnog fudbalera Novog Pazara.

Navijači Partizana su aplauzima dočekali Ljajića i u nekoliko navratak su skandirali njegovo ime. Ljajić je i po završetku meča dobio ovacije, te će ovaj povratak na stadion Partizana sigurno dugo pamtiti.

Pored Ljajića aplauze je dobio i Seydouba Soumah koji je također nekada igrao za Partizan, ali i Marko Šćepović.

Oglasi

No, jasno je da je Ljajić bio taj koji je dobio najveće ovacije jer je navijači Partizana ne zaboravljaju njegove partije u dresu ovog kluba iako je od toga prošlo 15 godina, no pokazali su da nikada neće zaboraviti šta je dao tom klubu.

Ljajić se u Novi Pazar vratio u septembru prošle godine nakon što je napustio turski Karagumruk i cilj mu je bio da se vrati u formu što je uspio.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ove sezone je ponajbolji igrač Novog Pazara i neće biti izenenađenje ako ponovo na ljeto ode u inostranstvo. U dosadašnjem dijelu sezone Ljajić je na 21 utakmici zabio sedam golova i upisao pet asistencija.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Legenda nasa Adem samo jos da ne brka himne. Bosanska nema teksta Srpsku mozes da pevas Ademe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi