Allegri dobio otkaz

Juventus pronašao novog trenera

Edmir Škorić

Juventus se razišao as Massimilianom Allegrijem, ali ubrzo je pronašao njegovog nasljednika.

Allegri je dobio otkaz u Juventusu prošle sedmice nakon njihove 1:0 pobjede u finalu Kupa Italije nad Atalantom. Torinski klub je svoju iznenađujuću odluku opravdao nedoličnim ponašanjem italijanskog trenera.

Paolo Montero privremeni je trener Stare dame, ali ekipu će u budućnosti voditi 41-godišnji Thiago Motta, objavila je Gazzetta dello Sport.

Motta ima ugovor s Bolognom, koju je u impresivnoj sezoni odveo u Ligu prvaka, a kolo prije kraja prvenstva njegova ekipa je treća u Seriji A sa 68 bodova.

Ipak, Thiago Motta neće voditi Bolognu u Ligi prvaka. Bivši italijanski reprezentativac, rođen u Brazilu, igrao je za Juventus, klub koji će preuzeti ovo ljeto. Gazzetta dello Sport tvrdi da će trener zarađivati ​​godišnju plaću od 3,5 miliona eura i potpisati dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Thiago Motta je dvostruki osvajač Lige prvaka s Barcelonom i milanskim Interom, koji je većinu fudbalske karijere proveo u PSG-u, a trenersku je karijeru započeo 2018. godine.

Motta je pripremao PSG-ovu U19 ekipu jednu sezonu, a kasnije je krenuo put Italije, u tri različita kluba Serie A: izdržao je samo 10 utakmica u Genoi, potom sezonu u Speziji, a od septembra 2022. vodi Bolognu, klub u kojem je postigao najbolje rezultate u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.