Milik izveo najčudniji zalet koji smo ikad vidjeli u fudbalu, pa zabio golčinu iz slobodnjaka

Takav zalet vidjeli smo samo kod izvođenja penala

Milik izveo najčudniji zalet koji smo ikad vidjeli u fudbalu, pa zabio golčinu iz slobodnjaka

Endin Čaušević

Bologna i Juventus odigrali su sinoć fantastičan meč na kojem smo vidjeli čak šest golova, a u centru pažnje našao se poljski napadač Arkadiusz Milik koji je u 83. minuti zabio pogodak iz slobodnog udarca o kojem jutros bruji fudbalska javnost.

Bologna je ove sezone najprijatnije iznenađenje u Seriji A i ovaj klub već je izborio plasman u Ligu prvaka što niko sigurno ni slutio nije da će se desiti.

Sinoćnji meč Bologne i Juventusa bio je direktan okršaj za treću poziciju na tabeli, ali stvari će ipak biti riješene u zadnjem kolu. Iako je Bologna vodila sa 3:0 na kraju je Juve u osam minuta dao čak tri gola i uspio je izbjeći poraz.

Domaći su poveli već u drugoj minuti golom Calafiorija, dok je devet minuta kasnije Castro pogodio za vodstvo Bologne rezultatom 2:0.

Početkom drugog poluvremena Calafiori je drugim golom na utakmici povisio na 3:0 i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, te da će Bologna napraviti prednost u odnosu na Juve i Atalantu u borbi za treće mjesto na tabeli.

Međutim, Juventus je u finišu utakmice šokirao domaće jer je u svega osam minuta gostujući tim od 3:0 došao do 3:3 i uspio je izbjeći poraz na stadionu Renato Dall'Ara u Bologni.

Oglasi

Na 3:1 u 76. minuti smanjio je Federico Chiesa, a sedam minuta kasnije u centru pažnje našao se Milik koji je zabio spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za 3:2.

No, svi pričaju o čudnom zaletu Poljaka prilikom izvođenja slobodnjaka jer je uradio ono što viđamo samo kada igrači izvode penale.

Milik je tokom zaleta poskočio, a zatim je na nevjerovatan način udario loptu i zabio gol za 3:2, te golman Bologne nije ni znao šta ga je snašlo. Čudan zalet i spektakularan gol Milika možete POGLEDATI OVDJE.

Samo minutu kasnije Juventus je ponovo šokirao domaće jer je Kenan Yildiz uspio da zabije pogodak za konačnih 3:3 i donese bod Staroj dami koja je samo 20-tak minuta kasnije bila "na konopcima".

Pored borbe za opstanak u posljednjem kolu će se pratiti i borba za vrh tabele, odnosno treću poziciju. Bologna je trenutno treća sa 68 bodova koliko ima i Juventus, ali u igri je i Atalanta koja ima dva boda i utakmicu manje u odnosu na ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna igra u zadnjem kolu protiv Genove, dok će Juventus na svom terenu ugostiti Monzu. S druge strane Atalanta do kraja ima još dvije utakmice i obje na svom terenu. Prvo će dočekati idućeg vikenda Torino, a nekoliko dana kasnije igra protiv Fiorentine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi