Legendarni Lilian Thuram vaspitnom smirivao sina Marcusa - Nećeš ti navijati protiv Juventusa
Lilian Thuram uz sina Marcusa na proslavi titule u Milanu (Foto: Nicolo Campo / AFP)

Komična scena

Legendarni Lilian Thuram vaspitnom smirivao sina Marcusa - Nećeš ti navijati protiv Juventusa

Midhat Šljivak

Ekipa Intera proslavila je danas titulu prvaka Italije sa svojim navijačima, a na terenu se u jednom trenutku dogodila zaista zanimljiva scena između napadača Nerazzurra Marcusa Thurama i njegovog oca, legendarnog Liliana.

Marcus Thuram uzeo je s Interom titulu prvaka Italije. Uspio je ponoviti uspjeh svog oca Liliana koji je Scudetto podigao s Juventusom i to u dva navrata.

Lilian je dres Stare dame nosio u periodu od 2001. do 2006. godine. Igrao je zaista fenomenalno i bio jedan od najboljih defanzivaca svijeta.

Danas se pojavio u Milanu kako bi bio uz sina koji slavi, obukao je i njegov dres s brojem 9, iako mu boje nisu omiljene, a da je još uvijek navijač Juventusa govori scena s terena.

Marcus je u jednom trenutku počeo skakati na pjesmu s tribina koja glasi: "Ko ne skače on je Juventino". Kada je vidio šta mu sin radi, legendarni Francuz je odlučio reagovati.

Thuram je svog nasljednika odlučio počastiti jednom vaspitnom i ovim potezom je nasmijao apsolutno sve. Ova scena itekako je prijala navijačima Stare dame iz Torina jer je dokaz da Lilian još uvijek fan Bianconera.

Oglasi

U periodu dok je nastupao za Juventus Thuram je odigrao ukupno 204 utakmice i postigao je jedan gol. Lako bi se moglo desiti da u Torinu dobije i nasljednika jer je Juve zainteresovan za njegovog mlađeg sina Kephrena.

Bogatu karijeru u kojoj je osvojio brojne trofeje Lilian Thuram je počeo u Monacu. Deset godina je potom nastupao u Italiji gdje je pored Juventusa nosio dres i Parme. Karijeru je okončao u dresu Barcelone 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Francuske s kojom je bio svjetski i evropski prvak nastupio je 142 puta i zabio je dva gola. Oba je postigao protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine.

Marcus Thuram je u dresu Intera ove sezone nastupio u 45 utakmica i ima učinak od 15 golova i 14 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi