Foto: Pixsell

Učestalo se špekuliše o odlasku

Snovi kratkog daha: O Perišiću i Livaji kruže za navijače Hajduka bolne glasine, ne žele ih čuti

Admin Čaušević

Navijači Hajduka su u 2024. godinu ušli sa prvog mjesta na tabeli, tokom pauze ekipi se pridružio i Ivan Perišić te je u januaru osvajanje titule prvaka izgledalo kao realnost, međutim Splićani su još jednu sezonu završili bez šampionskog pehara, ali i trofeja Kupa Hrvatske.

Kako sad stvari stoje upitno je da li će navijači Hajduka dočekati trenutak u kojem će Marko Livaja i Ivan Perišić zajedno zaigrati u dresu Majstora s mora pošto glasine koje kruže uopšte nisu optimistične.

Livaja je silno želio titulu s Hajdukom i dosta toga je stavio na kartu. Igrao je u proljetnom dijelu sa injekcijama te je skupio platio preuzeti rizik. Povrijedio se u derbiju za titulu protiv Dinama i od taga nema na terenu.

U međuvremenu se suočio sa brojnim kritikama, posebno je bio na udaru kad je snimljen kako igre padel dok su njegovi saigrači bili na radnom zadatku i gostovanju Istri 1961.

Sada čak stižu vijesti da bi Livaja mogao napustiti Poljud. Pojedini hrvatski mediji pišu da za njega postoji interes iz Grčke, zemlju koju sjajni napadač rado posjećuje i gdje je nastupao u dresu AEK-a.

"Desetka" Hajduka ima 30 godina, daleko je od penzije te se još uvijek stigne okušati u nekom drugom inostranom klubu pa će definitivno biti na iskušenju da li otići ili ostati na Poljudu.

Bit će zanimljivo i ko će biti kapiten Hajduka u novoj sezoni. Traku je u tekućoj sezoni uglavnom nosio Livaja, a u posljednjem meču protiv Gorice ta čast je pripala Perišiću koji je bio i starter.

Dosta je upitnika i oko Perišićeve budućnosti. Posudba iz Tottenhama ističe kroz nekoliko sedmica te je za očekivati da će iskusni bočni fudbaler održati riječ i potpisati jednogodišnji ugovor sa Hajdukom.

Informacije iz hrvatskih medija su takve da bi 35-godišnjak vrlo lako mogao napustiti Poljud onog trena kada Hajduk okonča svoje nastupe u Konferencijskoj ligi. Naravno bit će potrebne i čvrste garancije za njegov pristanak da ostane.

Sve će zavisiti kakvu ekipu će napraviti Hajduk i ko će biti imenovan za trenera, pa čak da li će i Livaja ostati u timu. U svemu bi ključnu ulogu trebao imati Nikola Kalinić za kojeg se sprema uloga sportskog direktora.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ukoliko bi na ljeto Hajduk napustili Livaja i Peršić bili bi to definitivno ozbiljni udarci za ovaj klub pošto se radi o fudbalerima koji su klasa iznad za HNL i na neki način ostaje gorčina što do sada nisu uspjeli zaigrati zajedno.

Da li će se to desiti pokazat će sedmice pred nama. Jedno je sigurno, nova Uprava Splićana će u narednom periodu imati pune ruke posla jer će osim razgovora sa prvim zvijezdama ekipe, morati izabrati i novog šefa stručnog štaba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.