Igrači Hajduka stali pred Torcidu, ovi odmah podigli brutalnu parolu
Jasna poruka s tribina igračima Hajduka (Foto: Ivo Cagalj / Pixsell)

Sve je jasno iz poruke

Igrači Hajduka stali pred Torcidu, ovi odmah podigli brutalnu parolu

Midhat Šljivak

Hajduk je posljednji meč na Poljudu u sezoni 2023/2024 okončao pobjedom nad Goricom od 2:1, a nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka igrači su dobili jasnu poruku od navijačke grupe Torcida.

Već dvije decenije navijači Hajduka čekaju titulu prvaka Hrvatske. Splitski velikan je potpuno u sjedni zagrebačkog Dinama, ali i Rijeke koja je jednom uspjela prekinuti dominaciju Modrih.

Hajduk je u ovu sezonu ušao s puno optimizma. Dovedena su 'jaka' pojačanja, držali su vrh tabele na polusezoni, ali sve se raspalo u drugom dijelu.

Splićani će tako ovu sezonu okončati tek kao trećeplasirani tim HNL-a iza Dinama i Rijeke. Teško to pada navijačima, a Torcida je to odlučila jasno saopštiti igračima.

Nakon pobjede nad Goricom fudbaleri Hajduka došli su pred Torcidu. Ovih su odmah podigli transparente na kojima je jasno pisalo: "Boli vas k**ac kako je nama."

Ipak, nakon što su jasno rekli šta im je na srcu, počela je pjesma koju su fudbaleri nagradili aplauzima.

Oglasi

Nema dileme da će Torcida i naredne sezone imati velika očekivanja. Svi čekaju tu titulu da dođe na Poljud jer je tamo posljednji put bila 2005. godine.

(Foto: Ivo Cagalj / Pixsell)

Podsjetimo, Hajduk je 1992. godine postao prvi šampion Hrvatske nakon odvajanja ove zemlje od Jugoslavije. Sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća stigle su još dvije titule, a zatim je krenuo obračun s Dinamom.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ipak, sve je stalo 2005. godine. Splićani su se zaustavili na šest titula, a Dinamo je 'nagurao' na 24.

Splićani će tokom ljeta imati pune ruke posla kada je u pitanu organizacija kluba. Traži se i novi trener, bit će tu sigurno i igračkih promjena, a vidjet ćemo hoće li se Hajduk konačno uspjeti uključiti u borbu za titulu s Dinamom.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Nije Dinamo osvojio toliko titula. Osvojili su različiti klubovi koji su bankrotirali. Građanski, HAŠK Građanski, Croatia, D.d. Dinamo, NK Dinamo, i na kraju GNK.
0 0
Akilem
OVI a ne OVIH su odmah podigli transparente.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi