Počinje nova era fudbala u Splitu: Hajduk dovodi stranca na klupu, prvi pik poznati Portugalac
Splićani žele stranca na klupi (Foto: EPA)

Sousa prva želja tima s Poljuda

Počinje nova era fudbala u Splitu: Hajduk dovodi stranca na klupu, prvi pik poznati Portugalac

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk u novu sezonu će ući s velikim ambicijama o prekidu dominacije zagrebačkog Dinama. Tim s Poljuda 20 godina je bez titule prvaka, ona je postala san svim navijačima, a u novu sezonu bi ih mogao povesti poznati portugalski stručnjak Paolo Sousa.

Hajduk iz Splita ulazi u 20. sezonu bez titule prvaka Hrvatske. Odlučili su se u Splitu napraviti promjene u rukovodstvu, a uskoro bi se trebalo znati i ime novog trenera.

Ono što je gotovo sigurno je to da će na klupi splitskog velikana sjesti stranac. Portal Index tvrdi da bi to mogao biti Portugalac Paulo Sousa.

53-godišnjak iza sebe ima poprilično bogatu karijeru. Posljednji angažman imao je u Salernitani koju je napustio krajem godine, a vodio je brojna poznata fudbalska imena.

Radio je Sousa u Leicesteru, Baselu, Fiorentini, Videotonu, bio je u Kini i Brazilu, a imao je i kraći mandat na klupi reprezentacije Poljske.

Nigdje se 53-godišnjak nije previše zadržao. Jedino se u Firenci zadržao dvije sezone, dok je iz ostalih klubova odlazio mnogo ranije od očekivanog.

Oglasi

Kontakti s iskusnim stručnjakom su navodno uspostavljeni. U narednim danima bi se trebalo znati više o svemu, ali definitivno Hajduk je činjenica da se Hajduk ne šali i da svim silama kreće po Sousu.

Portugalac će sigurno imati i drugih ponuda. Ipak, mogao bi presuditi rani poziv iz Splita i bilo bi svakako zanimljivo vidjeti Sousu kako bi se snašao u grotlu Poljuda, te pod konstantnim pritiskom Torcide.

Patrick Kluivert je također među kandidatima

Pored Paula Souse u Splitu se spominje i ime legendarnog nizozemskog napadača Patricka Kluiverta.

47-godišnji Kluivert koji ima bogatu fudbalsku karijeru jedna je od opcija, ali Sousa je trenutno ispred njega.

Oglasi

Nizozemac ima određeno trenersko iskustvo. Prošle godine je radio u turskom Adana Demirsporu, gdje je usprkos solidnim rezultatima odlučio da ode nakon šest mjeseci.

Također, vodio je reprezentaciju Curacaa, bio je asistent u reprezentacijama Kameruna i Nizozemske, te nekoliko drugih klubova. Kratko je vodio i mladu ekipu Ajaxa.

Potražite više informacija na temu HNL:

Međutim, jasno je da po trenerskom iskustvu nije blizu Souse, ali ni nekim drugim kandidatima koji se povezuju s Hajdukom, no vidjet ćemo šta će rukovodstvo kluba na kraju odlučiti.

Titula prvaka Hrvatske jedino je što Hajduk interesuje u narednoj sezoni i vidjet ćemo hoće li konačno uspjeti doći do nje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ma daj, toliko nasih dobrih trenera, a oni opet stranca dovode ccc
0 0
pjanke.sa
I kod vas nova era? Eeeee nemoj samo da je ko kod nas….
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi