Zanimljive scene na Gradskom stadionu

Pozdravi iz autobusa

Neobično slavlje igrača Zrinjskog s navijačima - Ovako nešto će se teško ponoviti

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski osvojio je Kup Bosne i Hercegovine. Pobjedom u Banjoj Luci kod Borca od 1:0 mostarski tim je došao do trofeja kojeg su na kraju proslavili sa svojim navijačima i to na veoma neobičan način.

Zrinjski je sasvim zasluženo stigo do naslova pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. U dvije utakmice su bili bolji od prvaka naše zemlje Borca, a bilo je dva puta po 1:0.

Današnji meč u Banjoj Luci riješio je Matija Malekinušić pogotkom u 81. minuti, te je slavlje već u tim trenucima moglo početi jer Borac nije pokazao da može napraviti išta protiv Plemića u današnjem meču.

Nakon utakmice igrači mostarskog tima su proslavili pobjedu, a zatim se desila veoma interesantna situacija i posve neobično slavlje s navijačima.

Gostujući fanovi već su bili u autobusima spremni da krenu prema Mostaru. Igrači Zrinjskog su ih uočili i otišli su potom da ih pozdrave.

Naravno, u autobusima s navijačima je zavladalo veliko slavlje. Zrinjski je suvereno uzeo još jedan trofej i to bez primljenog pogotka.

Zrinjski osvojio svoj treći trofej Kupa

Mostarski Plemići su ove sezone osvojili svoj treći trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Prošle sezone Zrinjski je u finalnom meču odigranom na stadionu Bilino polje savladao gradskog rivala Velež rezultatom 1:0. Iako su ove godine uvedene dvije utakmice finala ni to im nije smetalo da odbrane naslov.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do prvog trofeja u Kupu naše zemlje Plemići su stigli u sezoni 2007/2008. Tada su se također igrale dvije utakmice u finalu, a protivnik Zrinjskom je bila tuzlanska Sloboda.

Oba tima su svoje domaće utakmice dobili rezultatom 2:1, pa su penali odlučivali pobjednika. Igrači Zrinjskog su bili precizniji s 11 metara i osvojili su prvi Kup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.