Dupla kruna za Borac ili odbrana trofeja za Zrinjski?

Revanš finala Kupa BiH

Dupla kruna za Borac ili odbrana trofeja za Zrinjski?

Eldar Ganibegović

Večeras ćemo saznati ime pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Biti će to Borac ili Zrinjski.

Nakon dvije sezone u kojima se na neutralnom terenu igrala jedna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, ponovo se vratila praksa igranja dvije utakmice.

Tako je prije dvije sedmice Zrinjski u finalu ovog takmičenja u Mostaru ugostio Borac i slavio rezultatom 1:0. Strijelac je bio Ćuže.

Platili su Plemići veliki danak na toj utakmici jer se teško povrijedio Nemanja Bilbija, koji se operisao i kojeg sada čeka duga pauza.

U međuvremenu ista dva tima borila su se za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Prvi će kroz cilj proći Borac koji je u 32. kolu slavio protiv Igmana i riješio sve dileme.

Večeras od 18:00 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac i Zrinjski igraju revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine i vidjet ćemo hoće li Borac doći do duple krune ili će Zrinjski odbraniti trofej osvojen u Zenici u maju prošle godine.

Oglasi

Kada se pogleda sudijska postava, jasno je da možemo očekivati daleko bolje i pravednije suđenje od onog koje smo gledali na utakmici Borac - Igman u ponedjeljak.

Glavni sudija je ujedno i najbolji bh. sudija, Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Arnel Novalić iz Doboja, dok je Ermin Sivac iz Zenice četvrti sudija.

Što se izlaska u Evropu tiče, ova utakmica neće promijeniti ništa. Borac će u pretkola Lige prvaka, a Zrinjski, Velež i Sarajevo će u pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do kraja sezone u Bosni i Hercegovini još će se igrati utakmice 33. kola WWin lige Bosne i Hercegovine koje također neće ništa promijeniti na tabeli. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi