38. kolo

Juventus pobjedom protiv Monze ovjerio treće mjesto u Seriji A

Eldar Ganibegović

U okviru 38. kola Serije A, ujedno i posljednjeg, Juventus je na svom terenu slavio rezultatom 2:0 protiv Monze i ovjerio treće mjesto na tabeli. 

Prvo veće uzbuđenje u 17. minuti. Fagioli je primio dobar pas, šutirao s vrha kaznenog prostora i pogodio prečku gola Monze.

Osam minuta kasnije nova šansa za Juventus. Yildiz je našao prostora za šut i šutirao, ali je njegov udarac blokiran.

Zatim je sve bilo završeno u dvije minute. Prvo je u 26. minuti Chiesa doveo Juventus u prednost na asistenciju Milika.

Samo dvije minute kasnije nakon kornera koji je izveo Fagioli, Alex Sandro pogađa glavom u svojoj vjerovatno posljednjoj utakmici u dresu Juventusa.

Monza je mogla do gola u 52. minuti. Birindelli je pokupio jednu odbijenu loptu, ali brani golman domaće ekipe.

Okvir gola je ponovo bio saveznik Monze dvije minute kasnije kada stativu pogađa Chiesa, da bi isti igrač propustio i dobru priliku u 61. minuti.

Monza je utakmicu završila s 10 igrača nakon što je u 90. minuti utakmice crveni karton zbog oštrog starta zaradio Zerbin. 

Juventus je tako obezbijedio treće mjesto sa 71 bodom, dok će Monza sezonu okončati na 12. poziciji s 45 osvojenih bodova.

Spomenimo i to da je u današnjoj utakmici šansu u drugom poluvremenu dobio Milan Đurić, bh. napadač koji je u 46. minuti zamijenio Colpanija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Juventus - Monza 2:0 (Chiesa 26', Sandro 28')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.