Motta odobrio, merkato je počeo - Juventus "završio" dovođenje najboljeg golmana Serie A
FOTO: EPA

Posao je zaključen

Motta odobrio, merkato je počeo - Juventus "završio" dovođenje najboljeg golmana Serie A

Esmer Oštraković

Nije baš najbolja sezona iza fudablera Juventusa, a razlog je naravno taj što nisu uspjeli da osvoje titulu u domaćem prvenstvu.

Ovu sezonu u Juventusu se nadaju da će završiti barem na trećem mjestu iza Milana i Intera koji je prvak Italije za ovu sezonu. 

Svima je jasno da će Juventus morati nešto mijenjati u ekipi kako bi bili se uspjeli uključiti u borbu za titulu u domaćem prvenstvu, ali i kako bi se borili za trofej u Ligi prvaka.

Novi trener Juventusa od naredne sezone biti će Thiago Motta, čovjek kojie je sa Bolognom uspio izboriti nastup u Ligi prvaka, ali tamo će ovaj klub voditi neko drugi.

A upravo Thiago Motta dao je odobrenje upravi Juventusa da završe transfer najboljeg golmana Serie A u ovoj sezoni. Radi se o Micheleu Di Gregoriu.

Oglasi

"Michele Di Gregorio novi je golman Juventusa. Sve je usmeno dogovoreno i najbolji golman Serie A ima novi klub.

Juve će ga platiti 20 miliona eura. Od toga će 18 miliona eura biti fiksno, dok će dva miliona biti kroz razne bonuse.

Thiago Motta odobrio je ovaj transfer", napisao je Fabrizio Romano.

Di Gregorio će u Juventus preći iz Monce čije je boje branio od ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svoju karijeru kreuo je u omladinskom timu Intera, a zatim je igrao za Novaru, Pordenone i Monzu.

Ove sezone branio je na 33 utakmice za Monzu, te je primio 35 golova, a na 14 utakmica sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Juve jeste sada na 3. mjestu ali bi mogao završiti i na 5.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi